14. kolo
06.12.2014 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - FC Augsburg 1:2

Augsburg nadále válí, dnes zvládl těžké utkání v Kolíně a stále se drží na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. Dnešní výhra byla pro něj už čtvrtou v řadě, rozhodně se však nerodila lehce..

V první řadě je nutno říct, že si Bavoři tři body zasloužili, na RheinEnergieStadionu byli totiž lepším týmem. Přesto však museli otáčet skóre - domácí poslal v první půli do vedení Anthony Ujah. Teprve přesné trefy Nikoly Djurdjiće s Alexanderem Essweinem rozhodly o tom, že si Kolín nakonec nepřipisuje ani bod.

Hostující celek vstoupil do utkání způsobem, který dával jasně najevo, že se nehodlá spokojit s bodem; sálalo z něj sebevědomí a Kolín zpočátku nevěděl, co dělat dříve. Do jasných šancí se však augsburští přesto nedostávali, jejich tlak tak byl spíše platonický. To domácí sice neměli herní převahu, směrem dopředu však působili nebezpečnějším dojmem - Dušan Švento takto mohl vstřelit první branku, pálil však těsně nad břevno.

Ujah však už uspěl a poslal Kolín do vedení - nejprve šikovně zpracoval míč na prsa a poté chladnokrevně zakončil. Svěřencům Markuse Weinzierla v tu chvíli nebylo nic platných ani ohromujících 72% držení míče v celém prvním poločase. Teprve po změně stran ukázali, že umí také ve finální třetině - v 53. minutě si Timo Horn nedokázal poradit se střelou Halila Altintopa, k dorážce se tak dostal Djurdjić a zblízka vyrovnal na 1:1.

S přibývajícími minutami sílil také hostující tlak a bylo jasné, že pokud někdo vstřelí vítězný gól, bude to právě Augsburg. A to se také nakonec stalo - Tobias Werner sice ještě dvakrát z dobré šance neuspěl, Esswein, který začal utkání na lavičce, však už ano. Pomohla mu k tomu sice teč, ale na to se historie ptát nebude..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

0:1 Augsburg potvrdí formu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele