10. kolo
26.10.2013 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 3:0

Žádný vyrovnaný zápas dvou pohárových aspirantů - Wolfsburg si doma v derby s Brémami příliš starostí nedělal, zvítězil jasně 3:0 a posunul se už na páté místo tabulky. Werder zůstává dvanáctý a čelo tabulky mu uniká..

Vítězná branka utkání padla už v osmé minutě, kdy domácí dostal do vedení Maximilian Arnold; Wolfsburg byl na hřišti lepším týmem, nicméně potrzení náskoku se dočkal až v závěru utkání díky brankám Ivici Oliće a Ivana Perišiće. Gólman Vlků Diego Benaglio si téměř nesáhnul na míč.

Arnold se letos poprvé gólově prosadil minulý týden, když pomohl k výhře 2:1 nad Augsburgem, a dnes na svůj úspěch promptně navázal - u bližší tyče zpracoval Olićovu efektní nahrávku patičkou a ránou z bezprostřední blízkosti nedal Sebasitanu Mielitzovi žádnou šanci. Olić mohl následně zvyšovat v 16. minutě, kdy šel sám na bránu, ale svoji střelu uspěchal a Mielitz ji dokázal vykopnout do bezpečí. Následně se ještě k dorážce dostal Perišić, ale jeho problém byl přesně opačný - po příliš dlouhém otálení nabídl hostujícímu gólmanovi pohodlný zákrok.

Perišić po půlhodině hry zahodil další příležitost pojistit náskok, když po Diegově pasu zblízka pálil mimo, a Diego sám v závěru prvního poločasu narazil na obětavý blok hostující obrany; je tedy zřejmé, kdo byl na hřišti pánem, a ve druhé půli se toho změnilo pramálo. Wolfsburg i nadále tlačil, avšak kýžené druhé trefy se dočkal až v 72. minutě - Perišić nahrál z pravé strany Olićovi, který se obětavě položil do nízké hlavičky a propálil Mielitze podruhé.

Že o výhře definitivně rozhodla právě spolupráce obou domácích Chorvatů, bylo vzhledem k průběhu zápasu symbolické - a aktivní Perišić se ještě dokázal zapsat na střeleckou listinu i sám, dvě minuty před koncem, když opřel svůj střelecký pokus přesně do vzdálenějšího rohu Mielitzovy klece.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele