6. kolo
21.09.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 2:1

Fotbalisté Wolfsburgu potvrdili letošní dominanci před vlastními fanoušky a připsali si plný bodový zisk ve třetím zápase v řadě. Díky tomu se s devíti body posunuli prozatím na šesté místo tabulky. Hosté sice šli do vedení po čtvrthodině hry, nicméně hrdinou zápasu se stal chorvatský útočník Ivica Olić. Ten nejprve těsně před přestávkou dokázal srovnat a ihned po změně stran přidal svou druhou branku, která nakonec byla vítězná.

Hoffenheim zaznamenal svou druhou porážku v sezóně a s osmi body se nachází na desátém místě. Český krajánek v dresu Vlků Jan Polák odehrál celé utkání. Domácí byli v celém utkání mírné lepši, svého soupeře přestříleli v poměru 8:4 a častěji měli míč ve svém držení. V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo a hosté se dostali z ničeho nic do vedení ze své první vážnější příležitosti.

V 15. minutě domácí defenzíva naprosto zapomněla na Anthonyho Modesteho, kterému se sice vrhl pod nohy brankář Diego Benaglio, jenže po krásné kličce neměl francouzský útočník problém se zakončením. Od této chvíle se hrálo nahoru dolů, Vlci mohli vyrovnat ve 25. minutě. Vieirinha se po skvělé individuální akci dostal až před gólmana Koena Casteelse, který po výborném vyběhnutí dokázal tento pokus z bezprostřední blízkosti odvrátit do bezpečí.

Z následného protiútoku na druhé straně opět hrozil aktivní Modeste. Po nádherném pasu za obranu od Kevina Vollanda přehodil Benaglia, švýcarský gólman se však dokázal včas vrátit a míč udržel před brankovou čárou. Po ospalejší pasáži se domácí vrátili do zápasu v ten nejvhodnější okamžik. Po chybě obrany Hoffenheimu a několika zablokovaným střelám propadl míč k čerstvě čtyřiatřicetiletému Olićovi, který s přehledem vyrovnal - 1:1.

Wolfsburg pokračoval v tlaku i po změně stran. Po nepříliš povedené přihrávce Ivana Perišiće to zkusil asi z deseti metrů Diego, míč skončil v rukavicích připraveného Casteelse. Neuběhla ani minuta a u všeho důležitého byl znovu Olić. Ten se doslova probil až před gólmana Hoffenheimu a nekompromisní ranou ho prostřelil. Od této chvíle se domácí uklidnili a kontrolovali průběh hry, navíc byli aktivnější směrem dopředu.

Po hodině hry mohla pojistit náskok VfL ústřední postava utkání Olić, po přihrávce Diega mířili pár decimetrů vedle levé tyče. Dvacet minut před koncem se urodila poslední velká možnost, kdy obránce Christian Träsch přelstil hned tři hráče soupeře, ale z jasné pozice hostující svatyni přestřelil. Hoffenheim se k žádnému závěrečnému tlaku již nedostal a z Volkswagen arény tak odjížděl s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

oba tymy gol tutovka 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele