18. kolo
25.01.2014 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1:3

Neporazitelnost Wolfsburgu se nakonec zastavila na devíti zápasech, a šlo o pořádné překvapení - Hannover rozhodně nevstupoval do dolnosaského derby z pozice favorita, avšak jeho nový kouč Tayfun Korkut nakonec mohl po závěrečném hvizdu oslavit premiéru z říše snů. Die Roten vyhráli na půdě rivala poměrem 3:1.

Hannoveru se letos venku vůbec nedaří a až dosud nevybojoval na cestách ani bod, takže asi nepřekvapí, že Wolfsburg působil v zápase dojmem lepšího týmu - na to se ale nehraje. Větší fotbalovost byla VfL nakonec k ničemu, přestože v úvodu vedla k velké převaze a šancím Diega (7', 12', 24') a Nalda (17'). Hannover se v této fázi soustředil výhradně na obranu a i do protiútoků vyrážel velmi sporadicky.

To je mimochodem oproti podzimu velká změna - zatímco pod Slomkou tým často trpěl bezhlavým vrháním se do útoku, Korkutův opatrnější rukopis byl znát hned v prvním zápase. A když přišla vůbec první šance, zhostil se jí jeho tým přímo učebnicově - Medojević ztratil míč ve středu pole, takže si Rudněvs mohl bleskově narazit s Dioufem a než se domácí stačili vzpamatovat, byl sám před Benagliem. Švýcarský reprezentační gólman neměl proti střele čerstvé hannoverské posily nárok.

To běžela 28. minuta. Inkasovaný gól pouze vybudil Vlky k vyšší aktivitě a Olić pálil po skvělém pasu Rodrígueze jen těsně mimo (33'). Šanci na nápravu dostal chorvatský forvard o dvě minuty později a tentokrát už ji chytil za pačesy - přízemní ránu Arnolda sice ještě gólman Zieler vyrazil, ale pouze k Olićovým kopačkám, a obávaný střelec tváří v tvář bezbrannému brankáři nezaváhal. Byl sice v hraničním ofsajdovém postavení, ale gól na 1:1 platil.

Jestliže v první pětačtyřicetiminutovce Vlci zápas ovládali, po pauze už tomu tak docela nebylo - naopak, Hannover se dostával více dopředu a ve 49. minutě chybělo Husztiho přímému kopu jen několik čísel. Vítězná branka padla necelou minutu poté, a hosté za to mohou děkovat nedorozumění Diega s Medojevićem ve středu pole; k míči se tak snadlo dostal Diouf, který jej poslal Bittencourtovi, a ten byl před Benagliem chladnokrevný.

S vedením v kapse si Die Roten mohli dovolit opět se zatáhnout a pečlivě bránit; domácí kouč Dieter Hecking se pokusil oživit ofenzivu vysláním Perišiće s Dostem, ale až na De Bruyneho neúspěšnou střelu (63') a Perišićův pokus (66') to k ničemu nevedlo. Hannover naopak i nadále hrozil z brejků, jak ukázali Rudněvs (68') a Bittencourt (69'). A byl to právě Bittencourt, kdo svojí druhou trefou v utkání uzavřel skóre v 72. minutě na konečných 1:3 - pomohla mu k tomu povedená střela z bezprostřední blízkosti.

Vlci se po počátečním šoku ještě zmohli na odpor a v závěru utkání zatlačili soupeře hluboko do obrany, ale Diegův přímý kop (80'), ani Perišićova dalekonosná rána (84') či Dostova hlavička (87') už skóre nezvrátily.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný případ jako jsem psal u zápasu Sevilla - Levante.Že by opět náhoda?

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole...ta obrana Wolfsburgu je hrozná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele