34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

Fotbalisté Wolfsburgu zvládli lépe souboj o přímé šesté místo a nakonec dokázali v domácím prostředí na závěr bundesligového ročníku porazit konkurenční Gladbach 3:1. S přehledem tak uhájili páté místo, ovšem na čtvrté místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů to nestačilo a díky výhře Leverkusenu nad Brémami skončili za Bayerem o jeden bod. Gladbach tak končí na šesté pozici a v příštím ročníku si zahraje Evropskou ligu.

Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry, hosté dokázali krátce po hodině hry srovnat. Pak už ale patřilo utkání Vlkům a ti přidali dvě branky, v závěrečné desetiminutovce hosté odpověď nenašli. V úvodu zápasu se hrálo z obou stran velmi opatrně a bylo znát, že ani jeden celek se do ničeho vážnější netlačí. Wolfsburg se dostal do vedení z první vážnější příležitosti utkání a autorem branky byl Kevin De Bruyne.

Ten dokázal obelstít ofsajdovou past, pronikl po levé straně a pak přesnou ranou ke vzdálenější tyči nedal brankáři ter Stegenovi žádnou šanci na úspěch. Necelých pět minut před koncem poločasu se do balónu opřel Perišišč a velmi dobrá rána nakonec orazítkovala horní tyčku. Ihned na to mohli hosté vyrovnat. Kruse se ocitl zcela sám před brankářem Benagliem, jenže zblízka ho napálil pouze do hrudi.

Krátce po změně stran měl na kopačce druhý gól domácích Perišič, avšak po jeho střele z úhlu se odrazil balón od všech tří tyčí a následný pokus skončil nad horní tyčkou hostující svatyně. V 64. minutě nejprve zachraňoval brankář ter Stegen nešťastný odkop Wendta na brankové čáře a poté z rychlého brejku udeřil Gladbach. Christoph Kramer se uvolnil mezi dvěma protihráči a sám před Benagliem nezaváhal - 1:1.

O čtyři minuty později šel Wolfsburg znovu do vedení, když si ter Stegen sice nejprve poradil se střelou ze střední vzdálenosti i následnou dorážkou Oliče, ovšem na hlavičku Ivana Perišiče už neměl nárok - 2:1. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl vyrovnat Raffael, ale mířil těsně vedle vzdálenější tyčky. Deset minut před koncem definitivně rozhodl Robin Koche, který po dobrém centru skóroval snadno hlavou. Výsledek se již nezměnil ani po střele Xhaky, kterou Benaglio vyrazil a Wolfsburg tak úspěšně zakončil velmi povedenou sezónu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za ten kurz se vyplatí zkusit remíza

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň že má Borussia Evropu. Jinak průměr, ale kdo by co dal za takový "průměr" co??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele