24. kolo
08.03.2014 15:30 CET
1 : 6
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:6

Wolfburg nezačal proti Bayernu vůbec špatně, naopak - dokonce šel do vedení, a přestože první poločas skončil 1:1, zdálo se, že to favorit bude mít hodně těžké. V poslední půlhodině se však stavidla protrhla a Diego Benaglio musel lovit míč ze sítě hned pětkrát. Bavoři tak i nadále neohroženě kráčí za titulem, který již mají prakticky v kapse..

Kouč Vlků Dieter Hecking před zápasem prohlašoval, že jeho tým může překvapit, a zpočátku tomu tak opravdu bylo - domácí rychle startovali na míč, tlačili a nedovolovali Bayernu převzít převahu. Hosté byli proti agresivně hrajícímu protivníkovi bezradní, alespoň si však dobře hlídali zadní vrátka a v 11. minutě to byli oni, kdo zaznamenal první šanci - Robben však byl v ofsajdu. O pět minut později Shaqiri nevyzrál na krajana Benaglia.

Wolfsburg už v tuto chvíli ztratil převahu, přesto však nakonec šel do vedení - v 17. minutě rozehrál Rodríguez nakrátko rohový kop, de Bruyne nacentroval do vápna, a Naldo byl u míče dříve než Alaba a poslal jej nekompromisně z pěti metrů do pravého rohu brány. Povzbuzení Vlci i nadále předváděli sympatický výkon, avšak síla Bayernu se začínala projevovat a ve 26. minutě bylo vyrovnáno. Přes Danteho a Alabu se odražený míč dostal až ke Shaqirimu, který nezaváhal.

Ve zbytku atraktivní první půle viděli diváci ještě několik dalších šancí - na hostující straně mohli vsítit vedoucí gól Shaqiri (29') a Robben (36'), domácí odpověděli pokusy Arnolda (38') a de Bruyneho (45'). Byl to pěkný, vyrovnaný souboj dvou silných týmů, který vypadal, že bude rozhodnut díky detailům.

V podobném duchu nejprve pokračovalo i druhé dějství - diváky rozehřáli postupně Caligiuri (47') a opět Shaqiri (50'). Aktivita a odhodlanost Wolfsburgu však vedla k rostoucímu množství chyb, což chladnokrevně hrajícímu, zkušenějšímu Bayernu hrálo do not; do vedení mohl jít už v 61. minutě, kdy Müllerovi chyběl jen kousek. Německý reprezentant si tak musel počkat ještě další dvě minuty, než ho našel Thiagův přesný pas; tentokrát byl Benaglio bezmocný.

Jestliže měl Wolfsburg za tohoto stavu ještě nějakou naději, v 66. minutě bylo prakticky hotovo - Robben vyzval Rafinhu, jehož centr našel Mandžukiće, a chorvatský forvard přízemní střelou ze 13 metrů zvýšil na 3:1. V ten okamžik Vlci efektivně odpadli, takže Bayern mohl pohodlně přidávat další branky - navrátilci Ribérymu se to povedlo v 71. minutě, a poté, co Neuer zadupal veškeré zbytky domácích nadějí skvělým zákrokem proti Dostovi (73'), uzavřeli skóre Müller (78') a Mandžukić (80').

Wolfsburg si takový výprask za výkon v první půli zřejmě nezasloužil, na to se ale historie neptá - tu momentálně píše Bayern, který šestnáctou bundesligovou výhrou v řadě stanovil nový rekord. Prakticky neexistuje způsob, kterým by mnichovský celek mohl v tuto chvíli přijít o mistrovský titul.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů (@ 1.30) 1:4

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN mě dojímá, ale cesta je ještě dlouhá Bayern Mnichov je ukázkový příklad pro hokejisty a fotbalisty ČR!!! myšleno reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

jako v cem to ma bejt priklad pro boha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

napadl mě stejný dotaz

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč nehrál GÖTZE?

Reagovat
smazaný uživatel

Šetří ho na Arsenal, proto nehrál třeba Basti taky.

Reagovat
smazaný uživatel

sezona je dlouho a jeste je pred bayernem spousta sestek

Reagovat
smazaný uživatel

Super!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele