30. kolo
12.04.2014 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 4:1

Norimberk sice ve Wolfsburgu díky brance Markuse Feulnera vedl, domácí však dokázali odpovědět čtyřmi trefami a po pohodlné výhře 4:1 posílili své naděje na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Naopak Der Klub zůstává i nadále až po uši namočen do sestupových strastí..

Feulner otevřel skóre už po osmi minutách, góly Oliće s Perišićem (vstřelené v rozmezí pouhých tří minut) však jasně určily další ráz utkání. Hosté se sice snažili o vyrovnání, místo toho však přišla třetí branka v jejich síti, jejímž autorem byl Junior Malanda. Skóre pak uzavřel druhou trefou Perišić.

Vzhledem k tomu, že oba soupeři nutně potřebovali bodovat, hrálo se od začátku na plný plyn a diváci viděli svižný a ofenzivní fotbal. Úvodní branka padla poté, co se Feulner probil přes bránícího Nalda a přesně zakončil k levé tyči. Wolfsburg zareagoval několika slibnými šancemi, gólman Raphael Schäfer se však překonával a až do 19. minuty držel čisté konto.

Vyrovnávací trefu zařídil Kevin De Bruyne - jeho křížný pas dolétl až na malé vápno, kde už si číhající Olić bez problémů poradil. Celá akce svojí rychlostí hosty dokonale zaskočila, a pár vteřin nato bylo ještě hůře: další De Bruyneho centr tentokrát vyzval Perišiće, a ani tomu nedělalo potíže dostat balón za Schäferova záda.

Belgický křídelník byl ve skvělé formě, jak potvrdila i další šance, kterou vypracoval po půlhodině hry opět pro Oliće; tentokrát však hostující gólman zareagoval včas. V další akci na začátku druhé půle se De Bruyne převtělil v zakončovatele, ale Schäfer se vytasil se skvělým zákrokem a udržel naděje Norimberku při životě.

Třetí branka však celou dobu visela vzduchu, což se ukázalo i při další zahozené šanci Oliće. Teprve v 69. minutě zasadili domácí rozhodující úder - Malandova přízemní rána zpoza vápna nedala Schäferovi žádnou šanci. Ve zbytku utkání už Wolfsburg jednoznačně kraloval. Na 4:1 zvýšil osm minut před koncem Perišić, který uklidil k zadní tyči Olićův pas, a další trefu mohl přidat ještě Vieirinha, jeho lob však z brankové čáry akrobatickým zákrokem odklidil Róbert Mak.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele