8. kolo
05.10.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Werder Brémy 1:1

Stuttgart chtěl doma proti Brémám potvrdit vzrůstající formu a připsat si na konto další tři body, nakonec se však musel spokojit s remízou 1:1. Oba góly padly už v úvodním poločase.

Ani optická převaha v dlouhých pasážích tak domácím k plnohodnotnému úspěchu nestačila; Werder dokázal rychle zareagovat na Harnikovu branku z 5. minuty, když se o 32 minut později prosadil Petersen. Ve druhé půli to byl jednoznačně Stuttgart, kdo dominoval celkovému obrazu hry, ale hostující defenziva odolala a vybojovala cenný bod.

Oba celky začaly utkání aktivně, avšak nebezpečí hrozilo hlavně od VfB - už ve druhé minutě prověřil Mielitze přízemní střelou Traoré, a o tři minuty později už to bylo 1:0. Alexandru Maxim nacentroval z rohového kopu do vápna a Schwaab prodloužil hlavou míč na zadní tyč, kde už číhal Harnik, který tvrdou ránou pokořil svůj bývalý klub.

Werder zareagoval hned v 8. minutě prostřednictvím Hunta, který pálil z 18 metrů jen těsně vedle levé tyče, ale to byl spíše ojedinělý úkaz - Stuttgart byl zkrátka na konci, a za další tři minuty to mohlo být už o dvě branky, kdyby Ibišević z malého vápna lépe naložil s Traorého pasem (hostující kapitán Fritz, který měl v celé situaci máslo na hlavě, si zřejmě oddechnul). V 17. minutě se po standardní situaci dostal k míči Elia, ale to byla spíše pološance než skutečná gólovka; Stuttgart i nadále opticky dominoval, ale po frenetické úvodní fázi jasných příležitostí výrazně ubývalo.

Vyrovnávací branka tak přišla víceméně z ničeho: Boka nedokázal odstínit míč, Junuzović se probil do vápna a z ostrého úhlu vyzval Petersena ke snadnému zakončení z bezprostřední blízkosti. Za tohoto stavu se hra propadla do určité letargie, což bylo vidět zejména po změně stran: opět to byli domácí, kdo diktoval tempo, ale pozorně bránící Brémy soupeře k nebezpečným situacím moc nepouštěly, takže výsledkem byly pouze střely z dálky nebo standardní situace.

Maxim takto z 24 metrů prověřil pozornost Mielitze (58'), a o pět minut později neuspěl ani střelec první branky Harnik. S postupujícím časem tlak VfB narůstal, což se málem vyplatilo v 69. minutě - Ibišević nebezpečně hlavičkoval, ale Mielitz byl proti. Ani Harnikův aktivní výkon druhý zásah nepřinesl, a v samém závěru pak opadlo i Stuttgartem nasazené tempo - Brémy tak přijatelný výsledek ubránily bez větších potíží.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele