13. kolo
22.11.2013 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia venku opět zabrala a veze ze Stuttgartu cenné body

Páteční otevírací zápas tentokráte nabídl mimořádně svižný fotbal, po kterém nakonec odjíždějí do Dolního Porýní šťastnější hráči Gladbachu, který si z Mercedes-Benz Areny přiváží druhé venkovní vítězství za sebou.

Oboustranně intenzivní vstup do utkání sliboval zajímavou podívanou a tato skutečnost se posléze jen naplnila. Neuběhla ještě ani minuta hry, když natáhl Xhaka, ale podobně jako na opačné straně Gentner, vymezený prostor hledal marně. Po chybné rozehrávce Švábů se dostala švýcarská naděje do další střelecké příležitosti, ovšem Ulreich jeho přízemní ránu kryl.

Hříbata začala mít postupem času přece jen více ze hry, naproti tomu VfB se jen velmi obtížně dostávalo přes hustý obranný val. První opravdovou šanci měl po Raffaelově pasu Herrmann, ten však na vyběhnuvšího Ulreicha z úhlu recept nenašel a Kruse následně poslal odražený míč těsně nad břevno stuttgartské branky! O reakci se pokusil aktivní Maxim, ale jeho pokus našel pouze boční síť, zatímco Kvist o chvíli později vydařenou střelou branku nenašel. Když už Maxim skvělým míčem oslovil Wernera, ten na ter Stegena nejprve z bezprostřední blízkosti nevyzrál a posléze mu do opakovaného střeleckého pokusu vstoupil jeden z nachystaných obránců!

Teprve 17letá hvězdička Švábů byla opět hodně vidět, ovšem ani další rána Wernera si na strážce hostující branky nepřišla. Ve 37. minutě navíc udeřilo před opačnou brankou: Schwaabovu chybu při rozehrávce využil Xhaka s Herrmannem, jenž poté našel rozběhnutého Raffaela, který z úhlu poslal mičudu do sítě - 0:1! Pojistku mohli ještě do poločasu přidat Arango a po něm i Kruse, ovšem ani jeden z nich na skvěle reagujícího Ulreicha kýžený "návod" nenašel!

Do druhého dějství už se nepodíval nevýrazný Moritz Leitner, jehož pozici na křídle zaujal Ibrahima Traoré. Jinak se však plynule navázalo tam, kde se před odchodem na krátký odpočinek přestalo. Ke střele z hranice vápna se odhodlal Kruse, ovšem Ulreich jeho snahu zneškodnil. Ten samý hráč se vzápětí obsadil do role nahrávače, ovšem Raffael hlavičkoval nad břevno.

Thomas Schneider krátce po hodině hry na nepříznivý stav zareagoval příchodem Mohammeda Abdellaoueho, jenž na place vystřídal o poznání defenzivněji laděného Williama Kvista. Ani tato rošáda ale výraznější efekt nepřinesla. Ke střele se sice dostal čerstvý Traoré, ovšem nepříliš výživným projektilem našel jen připraveného ter Stegena. O poznání více práce ale měl před sebou domácí brankář, který musel likvidovat další nadějně vyhlížející střelu Kruseho.

Konečné rozuzlení bylo na programu zhruba patnáct minut před koncem řádné hrací doby. Wendt měl dostatek času, aby si zpracoval obtížní balón od Herrmanna a poté švédský reprezentant pohotovou ranou k bližší tyči zvýšil na 0:2. Výsledný rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší, ale ukázkově vystavěný kontr nedokázal dotáhnout ke zdárnému konci nezkušený Korb.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele