18. kolo
25.01.2014 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:2

Fotbalisté Stuttgartu pokračují v mizérii v německé lize z konce uplynulého roku a v domácím prostředí nevybojovali s konkurenčním Mainzem ani bod. Do vedení šli sice velmi brzy, ovšem těsný náskok nedokázali udržet ani do poločasu a tři minuty před koncem utkání inkasovali rozdílovou trefu. V tabulce tak prozatím klesli s devatenácti body na jedenácté místo, Mainz naopak se sedmadvaceti body poskočil na osmou příčku.

Hosté se opět přiblížili pohárové Evropě a ještě výrazněji se oddálili dolní polovině tabulky, naopak Stuttgart má před sedmnáctým zatím přímo sestupujícím Norimberkem náskok pěti bodů a určitě bude muset zabrat. V hostujícím dresu znovu nastoupil v základní sestavě český obránce Zdeněk Pospěch a odehrál celé utkání, i tentokráte patřil k oporám svého týmu. Stuttgart začal náramně a do vedení se dostal již v 11. minutě.

Před poloprázdným hledištěm skórovali z první vážnější akce utkání. Po několika odrazech ve vápně dokázal gólman Karius vyrazit míč před sebe, ovšem na dorážku Mohammeda Abdellaoueho již neměl nárok. V celém utkání nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a hrálo se velmi vyrovnaně, obě obrany fungovaly velmi dobře. Hostům se podařilo vyrovnat z ničeho nic pět minut před přestávkou.

Po krásném pasu za obranu převzal balón Shinji Okazaki, následně dokázal přelstít jednoho z obránců a obešel také kolem gólmana Ulreicha. Poté sice lehce ztratil koordinaci, nakonec však s přehledem zakončil do odkryté branky. Ve druhém poločase se hrálo velmi opatrně z obou stran, domácí mohli rozhodnout necelých deset minut před koncem zápasu. V pokutovém území se ocitl střídající Traoré a tvrdě vypálil, Karius fantastickým zákrokem zabránil brance.

Domácím se nakonec tato neproměněná příležitost zle vymstila a v 87. minutě inkasovali rozhodující trefu. Po milimetrovém obloučku za obranu se sice dostal Benedikt Saller do ostrého úhlu, nicméně dokázal vypálit naprosto přesně a rozvlnil síť - 1:2. Domácím už nezbyl téměř žádný čas na odpověď a brankáře Kariuse již neohrozili. Mainz tak po velkém boji vybojoval nesmírně cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele