3. kolo
24.08.2013 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:3

Hodně divoký zápas viděli diváci v Sinisheimu, domácí TSG totiž remizovalo s Freiburgem 3:3. K vidění byly kromě šesti gólů i tři červené karty.

Hoffenheimský kouč Markus Gisdol vyslal do hry stejnou jedenáctku, která minulý týden rozstřílela Hamburk na jeho hřišti 5:1; to Freiburg sice naposledy prohrál 1:2 doma s Mainzem, ale jeho trenér Christian Streich zůstal klidný a udělal jedinou změnu, když za indisponovaného Hankeho vyslal do hry Coquelina.

Oba celky nastolily vysoké tempo už od úvodních minut, a nepovolily až do závěrečného hvizdu. Zpočátku sice na hřišti panovala (byť vyhrocená) obezřetnost a snaha neudělat chybu, ale netrvalo ani deset minut a věci nabraly rychlý spád. Hostující Freis v úvodní šanci netrefil, avšak v 9. minutě už se ochozy radovaly - Volland upadl ve vápně po souboji se Sorgem a rozhodčí Stieler nařídil penaltu, kterou proměnil Salihović. Radost nicméně bosenskému záložníkovi nevydržela dlouho - několik vteřin po úvodní trefě "nafackoval" Schusterovi a byl vyloučen, čímž se postaral o vskutku unikátní počin.

Freiburg tedy sice prohrával, ale zároveň měl k dobru vidinu takřka celého zápasu v přesilovce; to vlilo jeho hráčům čerstvou krev do žil, a ve 13. minutě bylo srovnáno. Schmidův přímý kop našel Sorga, který se na hranici vápna uvolnil a vystřelil; Roberto Firmino se sice snažil míč odvrátit, ale pouze jej tečoval za záda vlastního gólmana Casteelse.

Hoffenheim se nevzdal a i v oslabení začal znovu přejímat iniciativu, což vyústilo v druhý vedoucí gól; stačilo k tomu pouhých 12 minut. Vestergaard načechral pas takřka přes celé hřiště, míč doplachtil až do vápna, kde se jej ujal Volland, a překrásným lobem překonal bezmocného Baumanna podruhé. Šílené tempo utkání po tomto vývoji pochopitelně nepolevovalo, a asi málokoho překvapilo, že Freiburg stihl vyrovnat ještě před uplynutím půlhodiny hry; Schmidův přímý kop se odrazil od břevna, v nastálé situaci se nejrychleji zorientoval Schuster a podařilo se mu dostat míč ke Guédému, který překonal Casteelse.

Vyhrocený zápas se následně zvrhnul v přehlídku faulů a následných diskusí; ještě před přestávkou se tak počty na hřišti vyrovnaly, to když Coquelin vyfasoval během pouhých dvou minut dvě žluté karty a byl poslán předčasně pod sprchy. Reakce kouče Christiana Streicha mu vynesla následné vykázání na tribunu.

Rozjitřené emoce se o poločasové pauze trochu uklidnily a druhá pětačtyřicetiminutovka tak začala v umírněném tempu, avšak netrvalo dlouho a zápas se opět zdramatizoval. Casteels musel na čáře vytáhnout dobrý zákrok proti Schmidově střele, což pouze dokumentovalo lehkou převahu Freiburgu v úvodu druhé půle - a gólová odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V 65. minutě zahrával aktivní Schmid rohový kop, Beck s Vollandem nedokázali míč odvrátit a ten tak propadl až k Freisovi, jehož projektil zapadl přesně za Casteelsova záda. Hosté se tak dostali poprvé do vedení.

Hoffenheim odpověděl přepnutím na vyšší rychlostní stupeň a zatlačil Freiburg do obranné ulity; první gólovku střídajícího Schipplocka sice ještě zlikvidoval Baumann, ale o chvíli později - běžela 77. minuta - bylo srovnáno potřetí. Strobl využil podklouznutí Gelsona Fernandese, popoběhl otevřenou obranou hostí a nechytatelnou ránou poslal míč pod břevno.

V závěru utkání byli lepším celkem domácí, jejichž útoky organizoval zejména Roberto Firmino; Baumann však další gól již za svá záda nepustil. Nejblíže se ocitnul Modeste, který v nastavení v poslední velké gólovce zápasu orazítkoval tyč. To už dohrával v přesilovce naopak Hoffenheim, jelikož hostující záložník Mehmedi, který přišel na hřiště čtvrt hodiny před koncem, byl za hanlivé gesto k rozhodčímu "odměněn" v pořadí už třetí dnešní červenou kartou.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele