30. kolo
11.04.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

Fotbalisté Schalke dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a v předehrávce 30. kola porazili Frankfurt 2:0. Díky tomu se zatím bodově dotáhli na druhý Dortmund a v tuto chvíli si vytvořili desetibodový náskok na čtvrtý Gladbach, který by už měl být dostačující. Schalke tak znovu výrazně klepe na bránu Ligy mistrů. Frankfurt naopak zůstává na jedenácté příčce s pětatřiceti body a může klesnout blíže k sestupovým příčkám.

Utkání přitom bylo dlouhou dobu vyrovnané a domácí celek rozhodl o své výhře až po necelé hodině hry, druhou uklidňující trefu přidal v nastaveném čase. Úvodní poločas nebyl nijak bohatý na vyložené šance a ta jediná byla k vidění zhruba deset minut před koncem první půle. Dostal se do ní domácí výběr, který byl po většinu času lepším týmem. Po centru do pokutového území hlavičkoval Huntelaar a brankář Trapp brilantně odvrátil na rohový kop.

Pět minut po změně stran pálil z velmi krkolomné pozice zhruba z osmnácti metrů Draxler a asi o metr minul levou tyčku hostující svatyně. O pár minut později mohl stejný hráč rozvlnit síť, po přihrávce Boatenga v nejdůležitější chvíli podklouzl a balón vůbec netrefil. Schalke se nakonec zaslouženého gólu dočkalo v 59. minutě. Balón po střele z velké dálky orazítkoval tyč, poté vychytal Trapp dorážejícího Huntelaara, ovšem na další dorážku Maxe Meyera již neměl nárok.

O dvě minuty později zvýšil vedení domácího výběr aktivní Draxler, po domluvě hlavního rozhodčího s asistentem ale nakonec kvůli ofsajdu branka neplatila. V 65. minutě promarnilo Schalke další obrovskou šanci, jak zvýšit svůj náskok. Zambrano atakoval v pokutovém území nejlepšího muže na hřišti Draxlera, jenže exekutor Huntelaar kopl penaltu velmi špatně a Trapp si připsal další fantastický zákrok.

I přes výtečné zákroky hostujícího gólmana si Eintracht nedokázal vytvořit souvislejší tlak a zhruba deset minut před koncem mohl opět inkasovat, Goretzka totiž trefil břevno. Hosté zahrozili v 83. minutě po ráně Laniga, jehož nebezpečnému pokusu nechybělo příliš mnoho. O čtyři minuty později dokázal Trapp s pomocí obránce Madlunga zabránit pokusu Obasiho, který už mířil do branky. Schalke vsítilo druhou zaslouženou trefu v první minutě nastavení.

Střídající Jefferson Farfán pobyl na hřišti pouhých šest minut a poté z hranice pokutového území naprosto přesně trefil místo u tyče z přímého volného kopu. Český útočník ve službách hostujícího výběru Václav Kadlec přišel na hřiště v 69 minutě, ofenzívu Frankfurtu nijak výrazně neoživil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele