22. kolo
22.02.2014 15:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - FC Augsburg 2:4

Skvělý závěr utkání a tři branky v posledních 12 minutách udržely Augsburg v boji o pohárové příčky. Hosté vyhráli v atraktivním duelu na půdě Freiburgu 4:2, přestože ještě v 77. minutě prohrávali. Autorem vítězné branky byl zkušený Halil Altintop.

Freiburg prožívá krutou kocovinu po loňské skvělé sezoně a na předposlední příčce čelí reálné hrozbě sestupu; dnes začali svěřenci Christiana Streicha opatrně a v 5. minutě museli čelit nebezpečnému přímému kopu Baiera. První domácí šancí byl nepovedený lob Mehmediho (7'), hned z následného protiútoku však Augsburg otevřel skóre - Halil Altintop našel hlavičkou Tobiase Wernera, který napřáhl a nedal brankáři Baumannovi žádnou šanci. Tým z Breisgau se z úvodního šoku rychle vzpamatoval a o deset minut později vyrovnal krásnou ránou Schmida, která zapadla z dobrých 30 metrů do levého vinglu Manningerovy klece.

Vyrovnávací branka dodala Freiburgu potřebné sebevědomí, domácí zatlačili soupeře do obrany a Mehmedi se Schmidem měli na kopačkách vedoucí trefu, leč ani jeden z nich neuspěl. Vyostřené utkání přinášelo spíše fauly než zajímavé fotbalové okamžiky; mezi 16. a 22. minutou tahal sudí Manuel Gräfe hned tři žluté karty. První půle nakonec skončila poměrně zaslouženou remízou.

Druhé dějství se od počátku neslo ve stejném duchu - šancí bylo pomálu, na hřišti dominoval spíše fyzický a bojovný fotbal, je však nutno říct, že obě mužstva dávala do zápasu vše a ani nezaujatí diváci se určitě nenudili. V 55. minutě pálil Callsen-Bracker z přímého kopu do Baumannovy připravené náruče, o sedm minut později se pak do pološance dostal hlavičkující Ji. Jinak se hrálo převážně ve středu hřiště.

A pak, zničehonic, šli domácí do vedení - Schmid s Daridou zakombinovali uprostřed pole a míč se dostal k Sorgovi, který jej potáhl po pravé straně a nacentroval. Klavan sice nebezpečí hlavou odvrátil, ale pouze ke kopačkám číhajícího Mehmediho, který na podmáčeném trávníku přesně trefil pravný dolní roh Manningerovy brány. To se psala 73. minuta.

O tři minuty později se hosté dožadovali penalty po Krmašově ruce, ale nakonec tuto pomoc ani nepotřebovali - v 78. minutě se jim totiž podařilo vyrovnat ze hry, když Hahnův pas zprava propadl po lehké teči k Verhaeghovi, který pálil přesně k levé tyči. V 85. minutě už šel Augsburg do vedení poté, co domácí obrana nechala úplně volného Altintopa zblízka dorážet do sítě. Remíza by utkání zřejmě slušela více, ale Freiburgu nezbylo než spolknout hořkou porážku, kterou ještě zvýraznil ve čtvrté minutě nastavení Hahn.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele