18. kolo
25.01.2014 15:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 3:2

Leverkusenu se nepodařilo oklepat se z nepovedeného závěru prosince a prohrál i první ligový zápas roku 2014 - nad jeho síly byl Freiburg, který před vlastními fanoušky zvítězil 3:2.

Ještě v poločase to přitom pro svěřence Samiho Hyypiä vypadalo výborně - favorit na hřišti dominoval, jak potvrzovalo i jednobrankové vedení. Po změně stran se však obraz hry radikálně změnil, domácí přidali na bojovnosti a byli čím dál nebezpečnější, což jim nakonec přineslo nečekaný úspěch. Pro Freiburg šlo o první domácí výhru nad tímto soupeřem od roku 2004.

Zápas nabídl atraktivní podívanou od úvodních okamžiků - Freiburg se dostal do šance jako první poté, co Rolfes ve 4. minutě hlavou odklidil míč pouze do cesty Mehmedimu, jenže gólman Bernd Leno byl na svém místě. O pár vteřin později už hosté vedli - Can našel zleva volného Bendera, který se nerozpakoval a vypálil na Baumanna z dobrých 30 metrů. Střela to určitě nebyla nechytatelná, ale cestu do sítě si i přesto našla.

Vedoucí gól hráče Leverkusenu uklidnil a byli to oni, kdo se ujal kontroly nad zápasem, zatímco Freiburg se soustředil převážně na defenzivu. V deváté minutě po akci Sona s Canem zazvonila tyč, a brankář Baumann musel zasahovat proti Kiesslingovi. Dominantní výkon Bayeru začal trochu polevovat až zhruba po pětadvaceti minutách, což byla také chvíle, kdy se domácím podařilo vyrovnat - Sorg nabil do vápna Mehmedimu, který nekompromisně propálil Lena.

Zvýšené sebevědomí Freiburgu však razantně uťala druhá trefa v jejich síti, která přišla 10 minut před přestávkou - Castro při rozehrávce přímého kopu z hloubi pole zvolil střelu, kterou Baumann konečky prstů vyrazil na roh. K jeho zahrání se postavil tentýž hráč a tentokrát si centrem vybral Rolfese, který přesnou hlavičkou navrátil hostům vedení.

Úvod druhého dějství byl poněkud krkolomný a hektický, ale Freiburg působil čím dál nebezpečnějším dojmem a vyvíjel větší a větší tlak na ne zrovna jistou defenzivu Bayeru. Rychlá odměna na sebe nenechala dlouho čekat - Schmid rozehrával přímý kop z ostrého úhlu a míč dolétl až do vápna, kde jej nešťastně přizvedl do vlastní brány Kiessling. To běžela 53. minuta.

Domácí měli i nadále více ze hry, ale k jasným šancím to nevedlo; naopak Bayer zahrozil hned několikrát a Baumann se musel mít na pozoru před šikovnou ránou Kiesslinga (62') a dalekonosným pokusem Castra (63'). Protiútoky Leverkusenu sice vypadaly slibně, ale Freiburg k nim svého soka příliš nepouštěl.

Smutným hrdinou utkání se nakonec stal Sebastian Boenisch - v poslední minutě totiž přišel o míč, který vybojoval Mehmedi a okamžitě nahrával Schmidovi. Rozhodčí nechal hru pokračovat i přes milimetrový ofsajd, takže Schmid se mohl probít do vápna a zpětnou přihrávkou najít Klause, jehož nekompromisní přízemní střela nedala Lenovi žádnou šanci.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

košíková?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele