21. kolo
16.02.2014 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:2

Fotbalisté Herthy nedokázali udržet vedení v důležitém utkání s Wolfsburgem a podlehli mu 1:2. V tabulce tak zůstávají na osmém místě se ziskem jednatřiceti bodů, naopak jejich soupeř má na kontě šestatřicet bodů a oživil svou naději na účast v evropských pohárech, posunul se na pátou pozici před Gladbach. Domácí celek odehrál velmi dobrý první poločas, ovšem po necelé hodině hry bylo vyrovnaného a Vlci rozhodli čtvrthodiny před koncem.

Hertha šla do vedení ze své první vážnější akce ve 21. minutě, v úvodní dvacetiminutovce se nic zajímavého nepřihodilo. Allagui využil mezírky v obraně Wolfsburgu, a i když se nedokázal dostat ke střele, tak byl balón sražen k volnému Peru Skjelbredovi, který ho dokázal umístit mezi tři tyče. Následně mohlo být srovnáno, ovšem po kombinaci De Bruyneho s Arnoldem vypálil Perišič a brankář Kraft si s ní s velkými obtížemi poradil.

Domácí mohli navýšit vedení deset minut před přestávkou, kdy Medojevič hrůzostrašnou přihrávkou vybídl ke skórování Ramose a jeho lob zhruba z dvaceti metrů šel těsně nad horní tyčku. Až do konce úvodního dějství měl mírně navrch berlínský celek a držel balón častěji ve své moci, ovšem Vlci po změně stran zlepšili svou hru a začali tlačit. Nakonec se vyrovnávací branky dočkali v 58. minutě, kdy se trefil Robin Knoche.

Ten využil centru Rodrígueze od rohového praporku a pověsil se do vzduchu, trefil přesně místo mezi gólmanem Kraftem a pravou tyčí. Hertha od této chvíle ožila a znovu chtěla strhnout vedení na svou stranu, čtvrthodiny před koncem vypálil ze střední vzdálenosti Ciğerci a brankář Benaglio si nakonec s jeho pokusem poradil. Neuběhly ale ani tři minuty a na druhé straně Wolfsburg opět z ničeho nice udeřil, což byl rozhodující moment utkání.

Střídající Daniel Caligiuri si přiblížil balón více do středu hřiště a z osmnácti metrů vypálil, na milimetrovou ránu nemohl Kraft dosáhnout - 1:2. Berlíňané se mohli znovu dotáhnout o pět minut později. Po sražené střele Ronnyho se dostal balón na stranu k Ramosovi, který odcentroval před branku na Ben Hatiru a ten hlavičkoval pouze do břevna, od něj šel balón jen do zámezí. Do závěrečného hvizdu si Hertha žádnou velkou šanci nevytvořila a utrpěla tak velmi těžkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele