1. kolo
10.08.2013 15:30 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 6:1

Tak tohle je parádní nástup do sezony! Hertha rozstřílela v úvodním utkání Frankfurt 6:1 a posunula se na první místo tabulky. Hosty srazilo zejména mimořádně vachrlaté představení v defenzivě; téměř každý útok berlínských představoval nebezpečí.

Domácí kouč Jos Luhukay udělal oproti pohárovému utkání s Neumünsterem jedinou změnu - v záloze nahradil Klugeho Hosogai; ve frankurtském dresu se poprvé od 18. března objevil uzdravený Trapp. Byli to překvapivě hosté, kdo začal utkání lépe - Hertha se zpočátku nemohla dostat do tempa a musela čelit raným (polo)šancím Joselua, Fluma a Rosenthala.

Zlom v obrazu utkání nastal zhruba po čtvrthodině hry; Hertha po úvodním útlumu začala tlačit a velmi brzy se dočkala vedoucí branky. Zambrano fauloval těsně před vápnem Allaguie a z následného přímáku nebezpečně pálil Ndjeng, o minutu později vyslal ve vápně nehlídaný Ben Hatira nepříjemný volej, a v 18. minutě už to bylo 1:0 - Allagui vyslal do brejku Ben Hatiru, který v přečíslení vybídl ke skórování před prázdnou bránou Ramose.

Frankfurt působil velmi zranitelným dojmem, a domácí toho využívali; ve 20. minutě si ještě Trapp poradil, ale o dvanáct minut později to po rohovém kopu už bylo 2:0 - centr dolétl až do vápna, na jeho hranici se do míče opřel John Brooks a propálil Trappa podruhé. Hosté však tentokrát našli rychlou odpověď - po čtyřech minutách fauloval Ramos ve vápně Rosenthala, k nařízené penaltě se postavil Alexander Meier a snížil skóre na 1:2.

Hertha málem získala zpět své dvoubrankové vedení ještě před poločasem; Allagui však zamířil hlavou zblízka pouze do břevna. Hostující kouč Armin Veh poslal po pauze na hřiště Inuie s Aignerem, avšak byla to nadále Hertha, kdo představoval větší nebezpečí - nejistá obrana hostí propustila třetí branku po necelé hodině hry, kdy Hosogai zprava nacentroval přes nejistého Rosenthala na volného Allaguie, který na zadní tyči zblízka zakončoval.

Prakticky okamžitě přidali Herthaners i čtvrtou trefu - na začátku stál hrozivě rozehraný přímý kop Frankfurtu, po němž se domácí dostali do rychlého brejku; ten založil Hosogai a úspěšným střelcem byl opět Allagui, když zamířil do pravého horního rohu branky. Pátou branku přidal Ramos v 71. minutě, kdy Hosogai zakombinoval s Baumjohannem, úspěšný střelec převzal míč, obehrál obránce a pálil k bližší tyči.

V závěrečné fázi utkání už se čekalo pouze na to, jestli se nováčkovi podaří skórovat i pošesté - v 82. minutě to ještě nevyšlo, když Ramos dorážel do sítě Hosogaiovu střelu, avšak branka nebyla uznána pro pochybný ofsajd. Hertha se nakonec přece jen ještě jednou dočkala: v poslední minutě předvedl krátké sólo Ronny, obešel protihráče a přízemní střelou propálil nešťastného Trappa.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bayernista18

Frankfurt vybojoval poháry a je kvalitnější, otázka je, co s nim udělá venkovní prostředí, doma by vyhrál, teď to vidim na remízu nebo těsnou výhru Eintrachtu. Snad bude aspoň over, ať se je na co dívat.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle jsem dlouho nežral.....

Reagovat
smazaný uživatel

paráda paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele