34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0:4

V tréninkovém režimu si druhý celek německé Bundesligy poradil s Herthou, jež napsala tečku za tragickou druhou polovinou sezóny. Dortmund si před svým letošním vrcholem zajistil vysokou výhru díky slepeným gólům v závěru obou poločasů a zarovnal tak svou bilanci ligových gólů na kulatou osmdesátku.

Nikterak překvapivé pomalé tempo vyhovovalo spíše hostům, kteří se bez problémů drželi na polovině soupeře, leč šance či alespoň střelecké pokusy jim byly vzdáleny obdobně jako domácím. Postupem času se hra ke všemu zlému pro fanoušky vyrovnala a ojedinělá zakončení na obou stranách mnoho povyku nevyvolávala.

Až pět minut před koncem první půle se začaly dít věci, ke smůle domácích příznivců jen před brankou Krafta. Nejprve se trestuhodně snadno dostal Hummels pár metrů před vápno, odkud vyslal přihrávku na v těsném ofsajdu stojícího Lewandowského, jenž využil chyby pomezního a s chladnokrevností sobě vlastní otevřel skóre. A ještě před přestávkou se k míči šťastně dostal Jojič, zavezl ho do šestnáctky, zaseknutím se zbavil obránce a povedenou technickou ranou vedení pojistil.

Návalu střeleckých hodů nemusela zamezit ani pauza, hned v první minutě druhého dějství totiž utekl po levé lajně Reus, mířil však nad břevno. Ve 49. minutě pak vystrašil diváky Kraft, jenž zbrklým odkopem trefil Jojiče a nechybělo mnoho, aby si tak připsal šťastnou druhou trefu.

Své chtěl říct i berlínský Marcel N'Djeng, jeho přímý kop mířený do levého horního rohu ale parádně vyrazil Weidenfeller, který si v 69. minutě dalším skvělým zákrokem poradil i s hlavičkou Ramose.

Vše tak dospělo do obdobného závěru, jako tomu bylo v první půli. V 80. minutě prokázal svůj fotbalový um kanonýr Robert Lewandowski a dokonalým přímým kopem zvýšil vedení hostů, aby jen o pár desítek vteřin později dal konečnou podobu výsledku Mchitarijan, když po přihrávce Aubameyanga hravě dorazil neúspěšný pokus polského forvarda o hattrick, který neuspěl tváří v tvář Kraftovi.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele