27. kolo
25.03.2014 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 1:3

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvládli i další ligovou zkoušku a tentokráte jim vítězství na půdě Herthy zařídilo obhajobu loňského titulu. Německý velkoklub si mohl dokonce dovolit i prohrát vzhledem k remíze Dortmundu se Schalke, ovšem takhle potvrdil svou dominanci a za celou sezónu stále ztratil jen čtyři body. V tuto chvíli posbíral již 77 bodů a před Dortmundem vede o neuvěřitelných 25 bodů.

Berlínský protivník v tabulce zůstává na devátém místě, jeho ztráta na pohárové příčky se opět o něco zvýšila. Bayern rozhodl o svém vítězství již během úvodní čtvrthodiny, kde vsítil hned dva góly. Domácí sice v polovině druhého poločasu dokázali snížit z pokutového kopu, ovšem mnichovský celek si už situaci pohlídal a zhruba deset minut před koncem opět zvýšil svůj náskok, který až do závěrečného hvizdu s přehledem udržel.

Bavorský výběr šel do vedení hned ze své první akce utkání v 6. minutě, kdy po přihrávce Thomase Müllera srazil vracející se Alaba míč na Toniho Kroose a ten s přehledem dopravil balón do branky. O osm minut později skóroval favorit podruhé zásluhou Maria Götzeho. Skvěle to udělal Schweinsteiger a po nahrávce do pokutového území převzal balón Götze, který bez větších rozpaků rozvlnil síť a pokořil brankáře Krafta podruhé.

Poté se stále hrálo ve vysokém tempu, na další vážnější možnost se čekalo až do závěrečné desetiminutovky úvodního dějství. Po krásné přízemní kombinaci vypálil velmi tvrdě Müller a jeho bombu zastavilo až břevno. Stejný hráč znovu zahrozil ve 44. minutě, jenže ani tentokráte mu nebylo přáno. Po nádherné kolmici se chytrým obloučkem snažil Krafta přelobovat, jeho branku ale o pár decimetrů minul.

Po změně stran hosté kontrolovali situaci a soupeře do ničeho vážného nepouštěli, komplikace přišla přesně po dvaceti minutách ve druhé půli. Rafinha totiž ve vápně fauloval unikajícího Adriána Ramose a rozhodčí Marco Fritz bez otálení ukázal směrem k penaltovému puntíku. K němu se postavil sám faulovaný Ramos a střelou doprostřed branky nabídnutou příležitost využil - 1:2.

Hosté kombinovali s míčem i nadále a soupeři ho téměř nepůjčovali, jeho odpor definitivně zlomili v 79. minutě. Po krásné individuální akci Götzeho se před prázdnou brankou zjevil střídající Franck Ribéry a po následné přihrávce neměl větší problémy se zakončením. Bayern se ve zbývajících minutách již tolik do ofenzívy netlačil a tlak BSC nijak nesílil, o čtyřiadvacátý ligový titul tak Bayern Mnichov nikdo nepřipraví.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:3

Reagovat
bayern987

0:4 Bayern bez sebemenších problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme a jsme opět mistři

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Jardman

Hroznej článek! Polovina z těch informací není pravda!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele