6. kolo
21.09.2013 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - FC Augsburg 2:1

Augsburg sice na horké hannoverské půdě vedl, ale domácí nakonec dokázali utkání otočit a nadále tak drží neporazitelnost před vlastním publikem. Všechny góly padly ve druhém poločase.

Ačkoliv závěr zápasu nabídl napínavou podívanou a vítěznou branku vsítil Huszti z penalty až v 89. minutě, samotný obraz hry příliš vzrušení nevyvolával - hrálo se spíše v klidnějším tempu a hlavní roli hrála taktika. Huszti, který byl trenérovi Mirko Slomkovi k dispozici po vypršení trestu za červenou kartu a v sestavě nahradil Bittencourta, byl klíčovou postavou utkání; kromě vítězné branky zaznamenal i asistenci. Jednu změnu udělal i Markus Weinzierl - Vogta nahradil v záloze hostí Jan Morávek.

Oba celky nastoupily s agresivním presinkem a snažily se bořit soupeřovu rozehrávku v samém zárodku, což vyústilo ve spíše opatrné úvodní minuty; hrálo se především ve středu pole. Poprvé se osmělili domácí, když Ya Konan prověřil Manningera z ostrého úhlu (10'), a kombinace téhož hráče s Pocognolim vyústila v další šanci (13') v ránu nad břevno. Ron-Robert Zieler se v domácí kleci dlouho nudil. V první půli se vůbec událo minimum akcí, které by stály za zmínku; snad jen Andreasenův přímý kop z pětadvaceti metrů, který zlikvidoval Manninger, snesl alespoň meřítka pološance (41'). Jedinou zajímavou příležitost Augsburgu měl Mölders, který však pálil příliš vysoko.

Po změně stran zařadil Slomkův tým vyšší rychlostní stupeň a sekvencí krátkých přihrávek se několikrát dokázal propracovat do zajímavých pozic. Když se však zdálo, že stoupající tlak Hannoveru vyústí ve vedoucí branku, měnilo se skóre na druhé straně - v 51. minutě zastavil Möldersovu ránu z ostrého úhlu Sané rukou, alespoň dle názoru sudího Dingerta, který tak nařídil pokutový kop. K němu se postavil hostující kapitán Paul Verhaegh a zkušeně poslal Zielera na druhou stranu.

O pouhé dvě minuty později se takřka totožná situace opakovala i na druhé straně - Ya Konan napálil míč do Klavanovy paže, ale Dingertova píšťalka zůstala tentokrát němá. Pocit křivdy vybičoval Hannover k ještě většímu utažení šroubů, a vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat; už v 60. minutě centroval Huszti z levé strany do vápna, gólman Manninger se srazil ve vzduchu s Klavanem, a míč tak kuriózně propadl až k Sobiechovi, který už neměl s dorážením do prázdné brány žádný problém.

Povzbuzený Hannover začal ve snaze dostat se do vedení jednat trochu zkratkovitě, najednou využíval spíše dlouhé míče a procento neúspěšných přihrávek rostlo a rostlo. Téměř každý faul vyústil ve zjitřené atmosféře v dlouhou diskusi; není náhodou, že Dingert, který neměl utkání zcela pod kontrolou, rozdal kromě dvou penalt ještě celých sedm žlutých karet. Co se fotbalu samotného týče, byl obraz hry jasný - Augsburg se bránil, Hannover útočil, avšak pološance Andreasena (64') a Ya Konana (68') k ničemu nevedly.

Vůbec největší příležitost ze hry měl v 81. minutě Sané, který po Husztiho rohu z malého vápna netrefil bránu; kýženou výhru tak domácím musel přihrát do klína až další zásah sudího Dingerta. Opět šlo o ruku - provinil se tentokrát Ostrzolek, který nedovolenou částí těla zastavil Ya Konanovu hlavičku, a hrdina Huszti se z penaltového puntíku tradičně nemýlil.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
tlaci

doma jsou výborní 2:0

Reagovat
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těsná výhra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

CO TO JE ZA ROZHODČÍHO, ŽE NAŘÍDÍ PENALTU V POSLEDNÍ MINUTĚ? TO BY SE V ČECHÁCH NEMOHLO STÁT.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg byl určitě lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele