16. kolo
14.12.2013 15:30 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 3:3

Vyhraje Norimberk vůbec ještě někdy? Po skvělé čtvrthodince v první půli vedl už o tři góly a náskok dvou branek držel ještě tři minuty před koncem řádné hrací doby. Přesto však bude za týden hostit Schalke s vědomím, že v případě neúspěchu zakončí první polovinu sezóny bez vítězství.

V nervózním úvodu se o balón starali s lehkou převahou domácí a po třinácti minutách měl skvělou příležitost Diouf, který dostal přihrávku na penaltu od Husztiho, nicméně o pár decimetrů minul pravou tyč Schaferovy branky. Tlak směrem k norimberské polovině stoupal, hosté si ovšem uměli poradit s protiútoky a ani Zieler nemohl být úplně klidný.

Na nepřesnosti při zakončení doplatil Hannover po půlhodině hry, kdy našel Hasebe volného Hlouška, který přízemní ranou přesně k tyči poslal do vedení Norimberk. Český záložník tak i třetí letošní zásah připsal na hřiště soupeře. To byl ovšem pouze začátek zkázy hannoverské tvrze ještě před přestávkou.

Ve 38. minutě našel Kiyotake při dalším rychlém kontru ve vápně Drmiće, který si pohrál s Zielerem a zacílil do prázdné. Jen tři minuty poté centroval z rohového kopu Plattenhardt, na který bez zájmu obránců vyskočil Per Nilsson a ráznou hlavičkou zvýšil už na rozdíl tří branek.

Ochromení domácí si pak jen těžko dokázali přesně přihrát a do šaten tak především kvůli vlastní psychice ani nemohli zkorigovat. Po změně stran přeci jen začali více dorážet, norimberská obrana ale byla dobře koncentrována udržet slibný vývoj.

V 54. minutě našel Sobiech Husztiho, který prudkou ranou nechal reflexivním zákrokem vyniknout Schafera. Definitivně srazit soupeře na kolena mohl Ginczek, ten však pohotovou ranou trefil pouze břevno.

Minutu poté tak vykřesali jiskřičku naděje hráči Hannoveru. Huszti dovedl balón na vápno a přihrávkou našel Bittencourta, jenž přesně zamířil po zemi k tyči. Hned následující moment si pozice vyměnili a Schafer musel likvidovat jedovatou střelu z dálky. V 65. minutě bylo srovnáno na zásahy brankové konstrukce, agilní Huszti tentokrát našel přetaženým centrem Marcela, který hlavičkou rozezněl břevno.

Postupem času se hostům otevírala větší okna při rychlém protiútoku, čehož v 69. minutě mohl po přihrávce Kiyotakého využít Drmić, kdyby ovšem nemířil přesně do Zielera. S blížícím se závěrem se zdálo vítězství hostů reálnější, domácí hráči se jen těžko dostávali na dostřel.

Jenže přišla 87. minuta, nepostřehnutý ofsajd Dioufa u přihrávky Sulejmaniho a snížení na rozdíl jediné branky střelou k pravé tyči. A právě Diouf se stal hrdinou zápasu pět minut poté, kdy se po centru důrazně postaral o to, aby balón skončil v síti a sebral tak Norimberku první letošní vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

z 0-3 na 3-3 a v 85 minúte ešte viedli 1-3 ... povolajte Mintála

Reagovat
smazaný uživatel

Tupci jedni, proč ste si nechali dát goly ke konci zápasu a v nastavení? Myslíte si že s paběrkováním bodíku po boíku se zachráníte?! Přemejšlejte trochu do předu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele