5. kolo
14.09.2013 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - SC Freiburg 2:1

Fotbalisté Augsburgu potvrdili velmi dobrou formu z poslední doby a díky brance v 90. minutě porazili Freiburg 2:1. Na konto si tak připsali svou třetí výhru za sebou a dostali se do horní poloviny tabulky. Hosté mají po pěti kolech na kontě stále jen dva body a nacházejí se na dně Bundesligy. Českého fanouška může těšit, že Jan Morávek odehrál celé utkání a asistoval u rozhodující trefy domácího celku.

Naopak za hosty nenastoupili zranění čeští krajánci Václav Pilař s Vladimírem Daridou, jen na lavičce zůstal obránce Pavel Krmaš. Hosté sice šli do vedení ihned po přestávce, aktivní Augsburg dokázal po hodině hry srovnat a nakonec rozhodl v závěru. Domácí měli v úvodním poločase mírně navrch a měli míč častěji ve své moci, vytvořilo si však jedinou vážnější možnost prvního poločasu ve 25. minutě.

Krásnou kolmici za obranu dostal Raphael Holzhauser a mohl střílet zcela osamocen, jenže raději volil zpětnou přihrávku, což nebyla dobrá volba. Hosté udeřili z ničeho nic necelou minutu po výměně stran. Po excelentní nahrávce před pokutové území se dokázal uvolnit přes obránce Admir Mehmedi a přízemní střelou rozvlnil síť - 0:1. Brankář Alex Manninger si sice sáhl na míč, jenže ten nakonec zapadl k tyči.

Domácí od této chvíle ožili a tlačili soupeře, po necelé hodině chyběl krok aktivnímu Holzhauserovi do samostatného brejku. Augsburg se nakonec dočkal v 62. minutě. Pas z levé strany propadl až k Halilu Altintopovi, který z voleje nekompromisně zavěsil. Domácí po této akci ještě více ožili a mačkali soupeře ve vlastní šťávě. Blízko rozdílové brance byl Daniel Baier asi čtvrthodiny před koncem.

Po rohovém kopu propadl balón k němu na zadní tyč, avšak brankář Oliver Baumann se prezentoval fantastickým zákrokem. Ihned na to se ocitl před prázdnou svatyní hostů Ragnar Klavan, jenže mířil neuvěřitelně nad. Augsburg byl za svou aktivitu odměněn v poslední minutě zápasu. Po nádherné přihrávce Morávka se dostal k míči Tobias Werner a prudkou ranou nedal Bumannovi šanci - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

under 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele