23. kolo
02.03.2014 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Stuttgart neudržel vedení a odjíždí z Frankfurtu s nepořízenou

Další smolné představení má za sebou švábský celek, který se na hřišti Eintrachtu ujal vedení, dokonce mohl přidat pojistku, ovšem místo toho o náskok zcela přišel a musí tak kýžené body získat jinde. Stuttgart s tímto zápasem prohrál již osm střetnutí po sobě!

Domácí lodivod Armin Veh udělal pouze jednu změnu, když vykartovaného Pirmina Schweglera nahradil uprostřed hřiště Marco Russ. Švábi se na kapitána naopak mohli spolehnout, neboť Christian Gentner konečně dokázal vyléčit svalové zranění. Vedle něho se postavil omilostněný Leitner a další rošádou bylo zařazení Cacaua (základ hrál poprvé od září 2012!).

Ani to však hostům příliš nepomohlo a Eintracht měl během počátečních minut herně navrch. Jung svým centrem po šesti minutách oslovil Barnettu, tomu se však na skvěle reagujícího Ulreicha vyzrát nepodařilo! Odpovědět chtěl Maxim, ale z dálky nemohl slavit úspěch.

Švábský celek se však nevzdával a nadále se snažil protlačit k ohrožení frankfurtské branky. Příkladem pro hostující hráče byl v tomto ohledu Cacau, jenž také zkoušel střelecké štěstí, ovšem branku nenašel. Po půlhodině hry se však VfB dočkalo: Harnik si po rychlém kontru udělal na hranici šestnáctky prostor ke střele a přes Zambrana přízemní ranou zavěsil - 0:1!

Pojistku mohl záhy, po skvělé práci Leitnera, přidat Cacau, ale střelou z úhlu si na Trappa nepřišel! A Brazilec s německým pasem se vzápětí obsadil do role nahrávače, ovšem pohotovou ranou z otočky taktéž úspěch neslavil. Ještě před odchodem na zasloužený odpočinek mohl trestat Joselu, který si počkal na centr Oczipky, ale také Ulreich balón za svá záda nepustil.

Aktivní přístup Švábů pokračoval i po změně stran. Hostující ekipa měla převahu zejména ve středu pole, kde operovala dvojice Gentner - Leitner. Také díky tomu měl daleko více prostoru na útočení Maxim, jenž dalším přesným pasem našel Harnika, Rakušan ale nedokázal usměrnit mičudu do prostoru branky. Neúspěšně to zkoušel ze střední vzdálenosti také Leitner. Těsně po hodině hry se mohlo opakovaně uplatnit známé rčení, ovšem Aigner po skvělém centru od Junga na výborně reagujícího Ulreicha hledal recept marně! VfB tak drželo těsný náskok.

To platilo i po další akci, při které se Barnetta po souboji s Cacauem skácel ve vápně, načež sudí Aytekin nejprve ukázal na penaltu, ale na protest hráčů a radu asistenta následně rozhodnutí přehodnotil a nechal hru volně plynout! Tou dobou se hrálo nahoru dolu.

Obrovského chyby Zambrana využil Boka, který před brankou oslovil zcela volného Maxima, ten však trestuhodně vymezený prostor ani neohrozil. Deset minut před koncem tak logicky následoval trest: Ulreichův výkop si ve středu pole "sebral" Russ, jenž okamžitě z první hlavou vyslal mičudu na rozběhnutého Rosenthala, který přízemní střelou překonal Ulreicha - 1:1.

Ve zbývajícím čase se oba týmy snažily rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ovšem přemíra snahy ke kýženému ohrožení branky ani z jedné strany nevedla. Zmar VfB však dokonal Meier, jenž dostal míč od Fluma a z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího brankáře - 2:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ten Kadli nam moc nehraje, to asi nebude kvuli zranění..co??

Reagovat
mario23

Je tragickej, tak nehraje, uvidím, jak dopadne po sezoně, snad mu novej trenér najde místo v sestavě, kde se uchytí, protože tohle je bída.

Reagovat
Sw!fty

nebude, no... jestli hraje tužku jako ve Spartě nevim, ale ten jejich trenér jasně řek, že se mu nelíbí a tudíž je pro letošní sezonu zabitej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele