18. kolo
25.01.2014 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1:0

Frankfurt to dokázal! Hned v úvodním zápase v roce 2014 se svěřencům Armina Veha podařilo zlomit prokletí domácích duelů a vůbec poprvé v probíhající sezoně zvítězit před vlastními fanoušky. Odskákala to Hertha, která přitom byla v Commerzbank Areně lepším týmem.

Pohled na konečné skóre však neukazuje zrovna na dechberoucí utkání, a diváci se skutečně příliš nezahřáli; oba soupeři vsadili na trpělivý fotbal s postupným zakládáním útoků, takže míč se pohybovat většinou ve středu pole. Když už někdo zahrozil, byla to většinou Hertha, jak ukázal Allagui ve 13. a 15. minutě.

Frankfurt pro tento zápas změnil systém na 4-4-2, což sice dokonale odřízlo útočné duo Meier - Rosenthal, ale v obraně to fungovalo výborně; Veh svému týmu naordinoval opatrnost, takže většina domácích hráčů se pohybovala za míčem, zatímco Hertha hrála naopak hodně vysoko. Berlíňané se snažili útočit zejména po křídlech, ale v obou vápnech vládl klid.

Gól na 1:0 tak přišel vlastně zničehonic - Skjelbred si ve středu pole nedokázal poradit s Russovým odkopem a míč mu ukradl Meier, který zakončil svůj sprint na bránu přesnou střelou z jedenácti metrů k levé tyči (36'). Domácí tato situace uzemnila natolik, že se až do konce poločasu nezmohli už vůbec na nic.

Ani změna stran žádný kolotoč neodstartovala - k vidění bylo daleko více zkažených přihrávek a faulů než zapamatovatelných fotbalových okamžiků. Hra naprosto postrádala konzistentní spád a tempo. 42.000 fanoušků v ochozech nemělo prakticky čemu tleskat. Teprve v 71. minutě přišla první zajímavá situace, kdy Zambrano trefil ve vápně Ramose loktem do obličeje, ale sudí Drees místo penalty odpískal přímý kop pro Eintracht.

Hertha se ještě v závěru pokoušela o tlak, leč bez valného úspěchu.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem moc zvědavý na tip od EF.Vubec se mě nelíbí Frankfurt jako favorit.Dal bych to opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Buci jedné nejmenované jedničky si s námi hrají.Přidali nějakou tu desetinku na Herthu.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět přidáno-0,03

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tip je kapánek divnéj. Já bych favorizoval Berlín.

Reagovat
smazaný uživatel

západní nebo východní?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tipem EF.Spíš jsem ochoten přijmout tip na postup přes Porto ,které to bude mít dle mne uplně v čárce

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ,že jsem nic nedával z 1.BL.Zlatí Turci-Gencler

Reagovat
smazaný uživatel

X2 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné ,jdu se

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapiví vítězové z tohoto kola Frankfurt a Norimberk dostanou v příštím kole pěkně pokouřit.Už se těším.Ještě jsem neskousl ty dvě jedničky.

Reagovat
vanGomm

Podle mého názoru se až o tak velké překvapení nejedná.Frankfurt byl doma stále bez výhry.Byl tedy jak se říká na řadě.To muselo stejně přijít a to se soupeřem nemá nic společné,ale pouze s matematikou.Podobně jako u Norimberku.I zde ta jeho výhra byla pouze otázkou času.

Reagovat
Sw!fty

vždycky to samé... pár šašků tu dissuje EF za jejich tip a když vyjde, tak je tu ticho po pěšině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele