17. kolo
21.12.2013 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - TSG Hoffenheim 1:0

Fotbalisté Braunschweigu dokázali v domácím prostředí zdolat na závěr podzimní sezóny konkurenční Hoffenheim a s jedenácti body tak prozatím opustili poslední pozici. V domácím duelu zvítězili díky proměněné penaltě zhruba po půl hodině hry, poté i přes mírný tlak soupeře těsný náskok udrželi. Utkání bylo od samého začátku trochu ostřejší a nakonec byl v závěru vyloučen domácí Perthel po dvou žlutých kartách, i tak Eintracht náskok udržel.

Přitom Braunschweig se dostal do vedení již po čtvrthodině hry, kdy skóroval právě Torsten Oehrl. Nicméně praporek sudího mu tento gól upřel, protože podle opakovaných záběrů se o ofsajd nejednalo. Ihned na to vypálil velmi tvrdě Ademi, ovšem jeho dělovku dokázal brankář Grahl fantastickým zákrokem zlikvidovat. Hosté také nebyli bez šance a přesně v polovině úvodního dějství dokonce sahali po vedoucí brance.

Po nádherném rychlém brejku stál na konci akce střídající Salihović, který do té doby pobyl na hřišti necelou minutu. Hned se mohl stát hrdinou svého mančaftu, z dobré pozice však rozechvěl pouze tyč. Rozhodující moment utkání byl k vidění ve 29. minutě, kdy si po rohovém kopu počínal Schipplock nedovoleně v souboji Bičakčićem a následně rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Oehrl.

Ten nedal brankáři Grahlovi žádnou šanci a poslal ho na druhou stranu - 1:0. Domácí tým mohl navýšit svůj náskok ihned po přestávce, kdy po pravé straně utekl Ademi a vypálil dobře, ovšem Grahl předvedl brilantní zákrok a následně také vyřešil konec této akce. Ademi ohrožoval branku soupeře i v dalším průbhu, o pár minut později po krásné narážečce minul bližší tyč o pár decimetrů. Hosté mohli srovnat po hodině hry a opět v tom měl prsty Salihović.

Ten poslal centr do pokutového území a Volland dobře hlavičkoval, ovšem Boland si na brankové čáře míč zpracoval na prsa a poté ho odkopl do bezpečí. Hosté si nemohli vytvořit žádný tlak a svou poslední možnost spálili zhruba deset minut před koncem, kdy Theuerkauf svou technickou ranou jen těsně minul branku. TSG se nezvedlo ani po vyloučení Perthela, který zastavil slibně se rozvíjejí akci protivníka a byl vyloučen ve svém druhém odehraném duelu po sobě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, goalsarena.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Eintracht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele