27. kolo
25.03.2014 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - 1. FSV Mainz 05 3:1

Fotbalisty Mainzu zřejmě poznamenala prohra s mistrovským Bayernem více, než se zdálo a nyní po velmi matném výkonu padli na půdě posledního Braunschweigu po výsledku 1:3. Domácí byli v zápase mírně lepším celkem a vytvořili si i více vyložených šancí, o svém vítězství definitivně rozhodli až čtvrthodiny před koncem utkání. Eintracht sice zůstává poslední se ziskem jednadvaceti bodů, ovšem přiblížil se svým nejbližším konkurentům.

Braunschweig posbíral jednadvacet bodů a na Norimberk ztrácí už jen dva body, což se rozhodně dá ve zbývajících sedmi kolech stáhnout. Domácí výběr se dostal do vedení po čtvrthodině hry z první vážnější akce. Po centru do pokutového území prodloužil Reichel hlavou balón mezi Noveskim a Díazem na Dominicka Kumbelu a ten zblízka s naprostým přehledem pokořil bezmocného brankáře Kariuse.

Hosté se ale v tuto chvíli ještě dostali zpátky do boje o tříbodový zisk o dvě minuty později a českého fanouška mohlo těšit i to, že se pod jediným gólem Mainzu podepsal český krajánek Zdeněk Pospěch. Po jeho centru z pravé strany za obranu dokázal Nicolai Müller přelstít ofsajdovou past a ve skluzu dokázal bez problémů pokořit Davariho. Pět minut před přestávkou se Mainz dokonce mohl ujmout vedení a opět u toho byl Pospěch.

Po jeho přízemním centru do pokutového území a šikovné teči Zimlinga se ocitl zcela sám před Davarim opět Müller, jenže tentokráte domácího strážce nepřekonal. Eintracht vykročil za důležitými body ve třetí nastavené minutě úvodního dějství. Po Bolandově centru se k balónu dostal Håvard Nielsen a s velkým štěstím nakonec propálil Kariuse, který byl u levé tyče bezmocný, defenzíva mu tentokráte příliš nepomohla.

Po změně stran se dlouhou dobu hrálo naprosto bez šancí až do sedmdesáté minuty a Mainz se nemohl dostat do žádné vážnější akce. Dvacet minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Vrančič, který z otočky zhruba z osmi metrů mířil těsně vedle levé tyče hostující svatyně. Domácí rozhodli o svém vítězství v 77. minutě zásluhou Kumbely, který se tak v zápase trefil již podruhé.

Ten se navíc postaral o nádhernou branku, když po pasu Elabdellaouie předvedl krásné nůžky a Karius v tuto chvíli neměl vůbec žádnou šanci na úspěch. O minutu později mohla hostům ještě svitnout naděje na bodový zisk, jenže Okazaki trefil Davariho jen do nohy. Poslední velkou možnost spálil Kumbela, který po tečované ráně těsně nad horní tyčku nakonec nedokázal zkompletovat svůj hattrick, ve finále mu to nakonec příliš vadit nemusí.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele