27. kolo
25.03.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund se zase jednou rozešel s Königsblauen bez branek

Borussia Dortmund nedokázala proti Schalke využít hned několik stoprocentních možností a musí se tak spokojit pouze s bodem za nejtěsnější možnou remízu. Mezi nedalekými rivaly zůstává pouze bodový rozestup.

Zatímco Jürgen Klopp udělal oproti vítězství na půdě Hannoveru (3:0) dvě změny, když místo Olivera Kircha a Jonase Hofmanna nastoupily tradiční opory Sebastian Kehl a Marco Reus, modrobílá ekipa vsadila na stejnou základní jedenáctku jako pří výhře nad Braunschweigem.

Ve čtvrté minutě mohli z ničeho nic udeřit die Knappen, ovšem Huntelaar po Kolasinacově nabídce ohraničený prostor nenašel. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: Reus oslovil svým centrem hlavu Lewandowskiho, polský kanonýr ale tentokráte z hranice penalty trestuhodně minul! Strážce hostující branky posléze nedokázal překonat pro změnu Großkreutz.

Postupem času gelsenkirchenský tým přebral iniciativu, častěji držel mičudu, ovšem do přímého ohrožení Weidenfellerovy svatyně se nedostal. Těsně před odchodem na přestávku se o slovo přihlásila znovu Borussia, kterou mohl spasit Mchitarjan, skvělý Fährmann byl ale na místě, zatímco Reus pro změnu vymezený prostor třemi tyčemi nenašel. Ten samý hráč krátce nato užuž směroval kulatý nesmysl mezi tři tyče, brankář Königsblauen byl ovšem nachystaný!

Po obrátce se volně navázalo tam, kde se před pauzou skončilo. Během pár minut měli nadějné možnosti postupně Reus, Sokratis a Durm, ani jeden z nich ovšem balón do sítě neprocpal! Z ničeho nic, jak už to tak bývá, mohl po standardce a posunutí od Neustädtera trestat Draxler, ale hlavou trefil přesně prostor, kde stál připravený Weidenfeller! Naprosto jasné příležitosti pak na opačném konci hřiště měli Lewandowski a Mchitarjan, který dokonce pálil z hranice penalty, ovšem trestuhodně domácí ekipu poslat do kýženého vedení nedokázali!

Schwarzgelb se i ve zbytku utkání snažili rozhodnout, avšak další nebezpečné akce ani na jedné straně už na programu nebyly a vestfálské derby tak nabídlo výsledek 0:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OVi.77

Oba gol, není o čem. Možná bych zkusil i překvapení Schalke, jsou teď celkem v laufu, i když nehrajou doma, ale BvB celkem ztrácí formu, každopádně předem za skvělé derby

Reagovat
smazaný uživatel

preview opět i na našem webu

http://www.schalke04.cz/news.php?readmore=108

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Draxler

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele