7. kolo
28.09.2013 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussen potvrdili domácí formu a Freiburgu nadělili bůra

Proti žádnému jinému týmu nemá Dortmund ve svém vlastním svatostánku tak pozitivní bilanci jako proti SCF a po dalším přesvědčivém vítězství se na tomto faktu minimálně další rok nic měnit nebude.

Kromě dlouhodobě zraněného Lukasze Piszczeka (kyčel a kýla) se musel trenér Jürgen Klopp obejít také bez druhého stabilního krajního beka Marcela Schmelzera, jenž si na včerejším tréninku opětovně poranil zadní stehenní sval a mimo hru bude minimálně po dobu tří týdnů. Jeho místo zaujal mladý Erik Durm. Nadále poté chybí dvojice Kehl - Gündogan.

Pohárové vystoupení se Šváby (2:1) se stalo osudným pro Krmaše, jenž kvůli potížím s lýtkem pustil do základu pro změnu uzdraveného Diagneho. Hankeho pak nahradil Freis.

Skvěle připravený trávník na Westfalenstadionu byl přímo stvořený pro pohodové fotbalové odpoledne. To se ostatně záhy pro domácí příznivce potvrdilo: Borussia měla od začátku jasnou územní převahu a po deseti minutách dokonce až 70% (!) držení míče. První nebezpečná akce však přišla až po skvělém pasu Sahina, Lewandowski zpracoval pro Mchitarjana, dělovku arménského reprezentanta ale zastavil, zřejmě nedovoleně, Ginter a rozhodčí Schmidt přesto nechal hru volně plynout. Polský střelec vzápětí pálil sám, ovšem prostor branky nenašel.

Bojovníci z Breisgau byli naprosto neškodní a defenzivní linie BVB si tak mohla po několika náročných zápasech konečně "odpočinout". Hodně vidět byly znovu obě čerstvé posily Schwarzgelb, avšak Aubameyang hlavou na Baumanna recept nenašel a Mchitarjan pro změnu na strážce hostující branky neuspěl střelou zpoza vápna. Po skvělé Reusově nabídce měl gabonský expres i další velkou šanci, ale na vyběhnuvšího Baumanna ani tentokráte nevyzrál!

Sílícímu tlaku žlutočerné družiny nakonec přece jen SCF neodolalo: Bender po rychlé kombinaci natáhl z velké dálky, freiburský brankář jeho pokus vyrazil jen před sebe, Lewandowski sice na zakončení nedosáhl, ovšem Reus už si věděl rady - 1:0! Bývalá opora Gladbachu byla při chuti, jeho další dělovka (103 km/h) po rohu se však o chlup mezi tři tyče nevešla!

Kýžená pojistka nakonec přišla ještě do pauzy. Lewandowski si chytře pustil dlouhý míč za sebe, Diagnemu už tou dobou zbývala jedině snaha o nedovolený zákrok, což ale logicky neuniklo pozornosti sudích a senegalský stoper si poté logicky, jelikož se jednalo o zákrok ve vápně, odnesl červenou kartu a navrch měl Dortmund k dispozici pokutový kop! Ten si vzal na starost Reus a nekompromisní přízemní dělovkou k levé tyči podruhé zavěsil - 2:0.

Místo vyloučeného Diagneho ve druhém dějství zaujal Immanuel Höhn, který na trávníku nahradil Coquelina. Zraněného Svena Bendera pak na opačném pólu hřiště vystřídal Oliver Kirch. Ani tyto změny však na obrazu hry nic nezměnily. Zanedlouho bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto: Reus dalekonosným míčem oslovil Lewandowskiho, ten si ideálně zpracoval, zbavil se obránce a bez potíží upravil na 3:0.

Další velkou šanci mel Aubameyang, ovšem tváří v tvář proti Baumannovi nedokázal usměrnit balón na zadní tyč! Gabonský reprezentant měl i několik dalších slibných možností, ale gól mu očividně nebyl souzený... To ale neplatilo pro Lewandowskiho, který si na zadní tyči počkal na centr Hofmanna a z akrobatické pozice nekompromisně poslal mičudu na místo určení - 4:0!

Konečné slovo si vzal čerstvý Blaszczykowski, který se po další pohledné kombinační akci na jeden dotek hnal na strážce hostující branky, kterého dokonce obešel a následně do prázdné branky upravil na konečných 5:0. Borussia tak jen potvrdila skvělou domácí bilanci s SCF.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Centrofixka

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele