17. kolo
21.12.2013 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Dortmund neudržel vedení a přenechal Staré dámě cenné body

Berlínský celek zavzpomínal na dva roky staré vítězství na Westfalenstadionu a navzdory tomu, že brzy prohrával, dokázal utkání otočit a zapisuje si na své konto další tři body, díky kterým se minimálně dočasně posouvá na šestý flek. BVB tak doma prohrálo již potřetí...

Domácí lodivod Jürgen Klopp podle očekávání vsadil na takřka nejsilnější možnou sestavu, kde se akorát možná trochu překvapivě neukázal zkušený stoper Manuel Friedrich, jehož místo zaujal Marian Sarr. Jen mezi náhradníky tak opětovně zůstal Piszczek.

Stará dáma musela při zranění Thomase Krafta (koleno) vsadit na teprve 18letého Mariuse Gersbecka (mimo hru je také obvyklý náhradník Burchert). Vedle kapitána Lustenbergera se poté na stopera postavil ostřílený Levan Kobiašvilli, který musel nahradit Brookse (chřipka).

Borussen začali aktivně, vysokým napadáním znepříjemňovali soupeři rozehrávku a naopak sami se snažili dostat na dostřel berlínské svatyně. Jako první to zkoušel Blaszczykowski, jeho dělovka ale byla zablokovaná. Vzápětí však Kehl vyslal levačkou doslova geniální pas na rozběhnutého Reuse, který využil zaváhání nezkušeného Gersbecka a bez problémů zavěsil - 1:0.

Defenzivní linie Herthy rozhodně nepůsobila kdovíjak přesvědčivým dojmem a využít toho mohl, po zaváhání Lustenbergera, Lewandowski, avšak na strážce hostující branky recept nenašel! Hned záhy se na Weidenfellera hnal osamocený Ramos, ovšem tváří v tvář na reprezentačního strážce dortmundské branky nevyzrál! Hrálo se nahoru dolu a zaplněný Westfalenstadion se rozhodně nenudil. Reus ze standardky posadil mičudu na hlavu Sokratise, ten si však na Gersbecka nepřišel. A stejně dopadl o chvíli později i nadvakrát neúspěšný Mchitarjan!

Nedáš - dostaneš. Ve 23. minutě bylo rázem srovnáno: Allagui sebral balón Durmovi, následně na přední tyči oslovil Ramose, který už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 1:1. Tento moment Herthu očividně nastartoval a BVB se najednou muselo daleko více soustředit na zadní vrátka. Ani to však nebylo domácím nic platné, když těsně před pauzou ztratil míč Sarr a Allagui měl rázem před sebou pouze Weidenfellera, kterého ještě obešel a poslal míč do sítě - 1:2!

Ve druhé půli už se na trávníku nepředstavil chybující Sarr, jehož vystřídal Piszczek a Großkreutz se tak z pozice pravého beka přesunul do středu obrany. Dobrou možnost na srovnání měl po rohovém kopu Sokratis, ovšem vymezený prostor nenašel. Schwarzgelb se nadále snažili, ale kýžený efekt ne a ne přijít. Hertha naproti tomu skvěle uzavírala prostor před vápnem a BVB se tak víceméně omezovalo jen na neškodné dalekonosné pokusy. Obrovskou příležitost měl minutu před závěrečným hvizdem Großkreutz, ovšem po Piszczekově pobídce hlavou přestřelil!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:O......

Reagovat
smazaný uživatel

MUSIA:::::::

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 ....

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

asi 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak BVB hrá katastrofálne. Pri každej lopte neskoro, nepresné prihrávky, pomalosť, chaos.Kým predtým si sťažovali na nepremieňanie šancí, teraz je to už horšie, už si ich ani nevytvárajú. Tak to vyzerá rozladené mužstvo, kde mnohí čakajú, že to príde samo a nejak bude.Hertha bola celý zápas na koni. Musia sa vrátiť k agresivite, dôrazu, rýchlosti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obrana Dortmundu už si dlouho o zimní dovolenou říkala a tohle to jenom potvrdilo, tak po Novým roce to snad opět bude ten dobrej známej Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele