13. kolo
23.11.2013 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bayern veze z Dortmundu tři body a zvyšuje tím svůj odstup

Mnichovský velkoklub dokázal ovládnout i ostře sledovaný duel na půdě BVB a po tříbodovém zisku si na svého největšího konkurenta hýčká již sedmibodový náskok! Borussia poté klesla na třetí příčku za Bayer, který vyhrál na půdě Herthy.

Domácí lodivod Jürgen Klopp vsadil na víceméně očekávanou základní jedenáctku, ve které se poprvé ukázal také ostřílený stoper Mauel Friedrich, jenž přišel "zalepit" mezeru při zranění obvyklé dvojice Subotić - Hummels. Levý kraj obrany dostal na starost nadějný Erik Durm, opačnou stranu obhospodařoval už tradičně Kevin Großkreutz a Kuba se postavil na kraj zálohy.

Rovněž Mnichované nepřichystali svým fanouškům důvod k překvapivým reakcím, akorát pouze na lavičku usedl Mario Götze, jehož místo ve středu pole zaujal kapitán Philipp Lahm a na pravé straně defenzivní čtverky se tím pádem objevil takřka pravidelně hrající Rafinha.

Skvělá atmosféra nedovolila ani jednomu celku absolutně nic vypustit a od prvního uvedení míče do oběhu se tak hrálo ve vysokém tempu. První nebezpečná šance na sebe nechala čekat pouze čtyři minuty, ovšem Lewandowski nedokázal po pasu od Blaszczykowskiho z vápna usměrnit kulatý nesmysl mezi tři tyče! Jinak ale hráli převážně "červení", kteří si mezi sebou posílali velké množství krátkých přihrávek a výsledkem bylo až 70% držení míče pro bavorský tým.

Bayern měl sice poměrně znatelnou územní převahu, avšak z toho nic výrazného nevytěžil a naopak si ještě musel dávat pozor na rychlé kontry Borussen. O jednom takovém "Lewa" oplatil přihrávku reprezentačnímu spoluhráči Blaszczykowskimu, ten si následně přehodil mičudu z pravé na levou, ovšem poté trefil jen bránícího Alabu. Rakušan pak zastavil i průnik Großkreutze.

Zhruba po třiceti minutách se začali dirigentské taktovky o poznání více chopit domácí, kteří rozvinuli své tradičně vysoké napadání, čímž přidělávali úřadujícímu německému šampionovi nemalé potíže při rozehrávce. Po menším zaváhání Boatenga se hnal z úhlu ke zteči Reus, jenž se rozhodl vypálit, ale Neuer byl na místě! Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: Mandžukić se opřel do míče z akrobatické pozice, ale Weidenfeller byl u své pravé tyče připravený, přičemž hned vzápětí dokázal zlikvidovat i další střelecký pokus Müllera! FCB opět získávalo herní převahu.

Tu mohl při nedorozumění čerstvě složené dortmundské obrany využít po Robbenově centru na zadní tyči skluzující Mandžukić, ovšem chorvatský střelec na kulatý nesmysl o fous nedosáhl! Těsně před pauzou ještě stihl urostlý Chorvat ostrou výměnu názorů s Großkreutzem.

Pod taktovkou Bavorů se pokračovalo i po obrátce. Otevřít skóre však mohli Schwarzgelb, konkrétně Bender hledal nadýchaným bochánkem před brankou Lewandowskiho, ten však nedokázal tečovat mičudu, která následně skončila těsně vedle prostoru tří tyčí! Na druhé straně Kroos od rohového praporku na přední tyči oslovil Müllera, který ale patičkou branku nenašel.

Takřka po hodině hry se na trávníku ukázal ostře sledovaný Mario Götze (nahradil Mandžukiče), kterého zaplněný Westfalenstadion podle očekávání přivítal hlasitým pískotem, který se poté opakoval při každém dalším záložníkově doteku s míčem. To však ještě nikdo netušil, co bude za pár minut následovat: Müller našel ve středu právě Götzeho, jenž si dobře zpracoval a potom skvěle zahranou "šajtlí" prostřelil Weidenfellera - 0:1! Prakticky vzápětí mohl po kombinaci Lewandowskiho s Großkreutzem srovnat krok Mchitarjan, ten si ale nejprve míč zpracoval a pak Neuera nepřekonal!

BVB se však ani za nepříznivého stavu nevzdávalo a naopak ještě stupňovalo ofenzivní snažení. To jen dokumentoval skvěle hrající Lewandowski, který patičkou nachystal střeleckou pozici Reusovi, který okamžitě pálil, ovšem jeho přízemní pokus si na hbitého Neuera nepřišel! Do hry se na závěrečných deset minut letos premiérově zapojil rovněž uzdravený Lukasz Piszczek.

I on tak byl zanedlouho svědkem přesného Thiagova pasu na rozběhnutého Robbena, jenž následně obloučkem zkušeně přehodil vyběhnuvšího strážce dortmundské branky - 0:2. Zdálo se býti rozhodnuto. Na konečných 0:3 uzavřel po Lahmově nabídce pohotový Müller.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no když jim chybí celá obrana, tak tipnu 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na sestavy

Dortmund: Weinderfeller - Schmelzer, Kehl, Sokratis, Kirch - Bender, Şahin - Błaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Martínez - Robben, Lahm, Müller, Ribéry - Mandžukić

Jinak výsledek asi 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

schmelzer bude k dispozici?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel sem Großkreutze.

Reagovat
smazaný uživatel

kde je Basti?

Reagovat
smazaný uživatel

teprve začal trénovat po zranění, ani ribery nebude hrát

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Bayernu to letos venku az tak nejde a Dortmund potrebuje tenhle zapas vyhrat jako sul, navic doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kde všude to budou dávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Co já vím, tak jen na Eurosportu 2

Reagovat
smazaný uživatel

štve mě že žádná česká tv bundesligu nevysílá :D

Reagovat
negrles

Česká verze Eurosportu

Reagovat
smazaný uživatel

10 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele