23. kolo
01.03.2014 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussen nápravu zvládli a doma bez problémů porazili Franky

Pozitivní bilance proti Norimberku z pohledu BVB napsala další kapitolu. Dortmund zvládl před vlastními fanoušky napravit ostudné selhání na hřišti Hamburku a díky zaváhání Bayeru se vrací na druhou příčku.

Zaplněný Westfalenstadion viděl hned od první minuty na trávníku také uzdraveného Matse Hummelse, který ve středu obrany nahradil Manuela Friedricha. Hned trojité české zastoupení pak bylo oblečeno do dresů "der Clubu" - tradiční oporu Hlouška doplnil Petrák, jenž zastoupil distancovaného stopera Nilssona a Pekhart, který nahradil Gebharta.

Frankové nastoupili hodně aktivně a byli to právě oni, kdo zpočátku držel častěji mičudu na svých kopačkách, avšak k ohrožení dortmundské branky se pořádně nedostali. To Schwarzgelb o sobě dali poprvé výrazněji slyšet po nedovolené "malé domů" od Anghy, ale Lewandowski ze standardky uvnitř vápna hradbu těl před sebou nepropálil. Ten samý hráč vzápětí rozdal kulatý nesmysl do strany na Mchitarjana, arménský reprezentant však na Schäfera nevyzrál!

Postupem času se BVB daleko více ujalo také samotného řízení zápasu. Zajímavou střeleckou pozici měl ve 22. minutě před sebou Schmelzer, ovšem z dálky pohotově reagujícího brankáře FCN nedokázal překonat! Další možnost měl Mchitarjan, tomu se ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi pro změnu nalézt nepodařilo. Krátce nato mohl po Drmičově pasu trestat Pekhart, který se bleskově otočil, avšak potom zacílil jen do tyče Weidenfellerovy svatyně!

Těsně před koncem prvního dějství jsme byli svědky jedné změny na každé straně, když nejprve zraněného Javiera Pinolu nahradil Emmanuel Pogatetz a Sokratise, jenž do zápasu nastupoval ne úplně doléčený, nuceně vystřídal Manuel Friedrich. Po obrátce už se další rošády nekonaly. Hned z první vážné akce však udeřilo: Sahin posadil volný přímý kop na hlavu Lewandowskiho, jenž vyhrál hlavičkový souboj s Petrákem, Schäfer sice ještě dokázal kulatý nesmysl vyrazit, ale jenom k Hummelsovi, který si z bezprostřední blízkosti věděl rady - 1:0!

Od tohoto momentu se hrálo výhradně podle dortmundských not. Kýženou pojistku mohl přidat nejdříve Mchitarjan, ovšem hlavou úspěch neslavil, zatímco Aubameyang ze standardky branku přestřelil. Po hodině hry se však domácí přeci jen dočkali: Mchitarjan posunul míč na lépe postaveného Lewandowskiho, který přízemní střelou zvýšil na 2:0.

Ve zbývajícím čase už se utkání spíše dohrávalo. Poslední slovo si mohl vzít Mchitarjan, ovšem z hranice penalty na strážce franské branky nevyzrál! Nicméně čerstvý Hofmann sedm minut před závěrečným hvizdem šikovně uvolnil právě Mchitarjana, který uzavřel na 3:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
7-Real-17

Prečo nemôže nastúpiť Reus?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl 5 žlutých karet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele