23. kolo
01.03.2014 18:30 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Hra kočky s myší na druhou aneb Bayern – Schalke 5:1

Dominance Bayernu Mnichov na všech úrovních nebere konce, tentokráte na bavorský válec nestačilo Schalke, které od dlouhodobě nejúspěšnějšího německého celku inkasovalo už druhý výprask během této sezóny. Die Knappen se tak na třetí příčku neposunuli.

Jako obvykle začala bavorská družina s vysokým procentem držení míče na svých kopačkách. Již ve druhé minutě pak Götze vyslal ke zteči Robbena, jeho pokus ale zablokoval Kevin-Prince Boateng. Z další akce však přece jen udeřilo: Alaba rozehrál volný přímý kop z takřka 30 metrů (!) a za lehké dopomoci Neustädtera, který mičudu tečoval ve zdi, poslal míč do sítě - 1:0.

Ve třinácté minutě měl Bayern dokonce mičudu po 80 % hracího času a prakticky kompletně stálo FCB rozmístěné na polovině Königsblauen, kteří se zuby nehty bránili sílícímu náporu. Ani na druhý zásah se však domácí příliš nenadřeli - Goretzka ztratil míč, který Mandžukić okamžitě deportoval na rozběhnutého Robbena, jenž si tváří v tvář proti Fährmannovi věděl rady - 2:0!

Hra kočky s myší pokračovala i nadále. Alaba poslal do šestnáctky nadýchaný centr, Mandžukić si mezi stopery udělal prostor k hlavičce a rázem to bylo již 3:0. To se psala teprve 24. minuta! O chvíli později ale bylo pro Horníky ještě hůře: Robben si udělal z dua Kolasinac - Matip doslova a do písmene tréninkové kužele, následně udělal typickou kličku do středu a parádní střelou k levé tyči navýšil průběžný stav - 4:0! Jens Keller vzápětí reagoval a místo chybujícího Leona Goretzky poslal na zelený pažit Christiana Fuchse. Kroos poté na Fährmanna recept nenašel.

Fanoušci mnichovského velkoklubu odměňovali své idoly hlasitým potleskem takřka při každém úspěšném doteku s míčem. Dokonat nepopulárního bůra mohl Robben a Mandžukić, ani jeden z nich však neuspěl. Naproti tomu rozehrál standardku Fuchs a Neuer měl rázem plné ruce i nohy práce! A vzápětí vypálil skluzující Höwedes, ovšem z dobré pozice taktéž ztroskotal!

Druhých čtyřicet pět minut už se hrál přeci jen vyrovnanější fotbal, což způsobil především úbytek aktivity a invence na domácí straně. To všechno "korunoval" Rafinha, který si ve vápně srazil do vlastní sítě rohový kop Farfána - 4:1. Bayern okamžitě reagoval...

...snad během pěti minut mohli znovu pojistit vedení Mandžukić, Schweinsteiger, Götze a Thiago, avšak skvělý Fährmann nadále držel akcie svého mužstva alespoň trochu nad vodou. Po 75. minutách však nastal pro S04 konec veškerých nadějí, když byl po přísné červené kartě, pod kterou se podepsal chybnou zpětnou přihrávkou Kevin-Prince Boateng, za zákrok na Mandžukiče vyloučen Papadopoulos a navrch měli domácí k dispozici pokutový kop! Ten si vzal podle očekávání na starost Robben a bez sebemenšího zaváhání usměrnil mičudu k tyči - 5:1. Holandský křídelník tak i přes kupu zranění zaznamenal jubilejní desátý přesný zásah v tomto ligovém ročníku.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
johnn

po vcerajsku co dostali od REALU tak dostanu od bayernu ties tolko mozno aj viac

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
monty25

No, snad to nebude takový klepec jako ve středu...

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
johnn

25 minut sa hraje ale uz bayern dal 3 gooly

Reagovat
johnn

A dalsi goool to je uz 4:0

Reagovat
Rox

Tragedi

Reagovat
smazaný uživatel

Toho vlastního gola zavinil Robben když si při brejku předkopnul daleko míč, míče se zmocnil hráč O4 a z protiakce 04 donutili bayernské hráče k vlastňáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak by byl Robben hráč zápasu. Někdy se zkrátka nevyplácí přehnaná sebedůvěra.

Reagovat
smazaný uživatel

To je kurva blbost fakt ty vole, kardinální píčovinu si napsal..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele