24. kolo
09.03.2014 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha se rozešla s Mainzem zaslouženou bodovou dělbou

Zajímavý duel viděla na závěr čtyřiadvacátého kola zaplněná Coface Arena, kde domácí FSV prohrávalo, ovšem zanedlouho po inkasované brance dokázalo vyrovnat a nakonec si s Herthou body rozdělilo.

Karnevalový celek začal lépe a záhy se mohl ujmout vedení, když Moritz svým centrem oslovil hlavu Müllera, ten však jen potvrdil, že není vyhlášeným hlavičkářem a vymezený prostor nenašel. Hrálo se nahoru dolu, ale o poznání nebezpečnější byla domácí strana. Dobrou možnost měl Okazaki, ale tři tyče hledal marně. Kraft následně musel likvidovat příležitost Müllera.

Strážce berlínské branky byl zaměstnaný takřka neustále. Během pouhých tří minut svůj tým podržel při šancích Choupo-Motinga a opakovaně nemohl slavit ani Parker. Jak už to tak bývá, trestat mohl Allagui, hlavou ale zacílil jen do nachystaného Kariuse. Bývalý kanonýr Mainzu měl těsně před odchodem na přestávku ještě další šanci, ale ani tentokrát neuspěl.

Druhých čtyřicet pět minut místo Ndjenga začal na trávníku Ronny a tato rošáda Staré dámě evidentně přišla k duhu. Dobrým střeleckým pokusem se prezentoval Skjelbred, avšak z úhlu si na pohotového strážce falcké svatyně nepřišel. Vzápětí se však hosté radovali: Skjelbred se obsadil do role asistenta a Ramos z otočky pohotově k tyči zavěsil - 0:1! Jen o pár minut později mohl z rohového kopu vyrovnat Noveski, ale hlavou z malého vápna branku trestuhodně nenašel! Zlepšenou hru Herthy dokazoval Ronny, jenž opakovaně natáhl zpoza vápna, avšak vedení nepojistil.

Netrvalo však dlouho a Choupo-Moting svoji chybu, která předcházela otevírací brance, napravil, když ho po Parkově nabídce poslal ve vápně k zemi Allagui a sudí Meyer nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost sám postižený a nekompromisní ranou srovnal krok - 1:1!

Ani to však na zajetém obrazu hru nic nezměnilo: Hertha měla výrazně navrch a z volného přímého kopu vyslal parádní střelu Ronny, Karius si však věděl rady a krátce nato dokázal mladý brankář zneškodnit i Langkampovu střelu z otočky! Zbytek utkání už se dohrával...

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
jardakolo1

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele