17. kolo
16.12.2012 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 1:1

Fotbalisté Werderu nedokázali ani tentokráte zvítězit a v souboji s Norimberkem získali pouze bod, stále si tak před ním udrželi dvoubodový náskok. Nicméně pohárová Evropa jim uniká a bod je určitě málo. Brémy i přes nespočet šancí mohou být za tento výsledek rády, protože osm minut před koncem inkasovaly a alespoň bod zachraňovaly dvě minuty před závěrečným hvizdem.

Na pohled velmi zajímavé utkání dlouhou dobu nepřineslo žádnou branku, určitě se ale bylo na co dívat. Většinu zápasu měli navrch domácí, ale v koncovce neměli štěstí. Norimberk se první poločas pouze bránil a byl rád, že držel nerozhodný stav. Už po necelých deseti minutách zahrozil Werder poprvé, když po krásném průniku po levé straně pálil Kevin de Bruyne jen o pár decimetrů vedle levé tyče. Další šanci měli domácí po čtvrthodině hry.

Po krásné přízemní kombinaci skóroval Hunt, jenže kvůli ofsajdu nebyla jeho branka uznána. Ve 20. minutě po skvělém centru do vápna hlavičkoval Nilsson směrem na vlastní branku, fantastický gólman Schafer dokázal míč vyrazit nad břevno. Werder tlačil i nadále a deset minut před koncem se dostal do obrovské příležitosti Marko Arnautovič.

Po dlouhém centru do vápna na něj zívala prázdná branka, jenže rakouský hráč zazmatkoval a netrefil míč dobře. Ihned na to zahrozili na druhé straně poprvé také hosté, po ráně Pinoly ze střední vzdálenosti a následné teči vyrazil brankář Sebastian Mielitz na rohový kop. Po změně stran se mohli dostat z ničeho nic do vedení hosté, ale hlavičku Balitsche se štěstím bravurně vyrazil brankář Mielitz.

Hosté po přestávce dobře bránili a po necelé hodině hry mohli skórovat z brejku, avšak Robert Mak pálil z hranice vápna nad branku. Na druhé straně se vytáhl i český krajánek Theodor Gebre Selassie, ale po jeho centru tečoval míč těsně mimo Petersen. Krátce po hodině hry trefil de Bruyne tyčku a aktivní Petersen po krásné kombinaci tečoval míč vedle levé tyčky. Čtvrthodiny před koncem zahrozil ještě Prödl, avšak jeho hlavičku brilantně zlikvidoval Schafer. Skóre se tak měnilo až v závěrečné desetiminutovce.

A do vedení se překvapivě dostali hosté. Po rychlém brejku se míč dostal k Timu Gebhartovi a ten z hranice vápna zamířil přesně k tyči. Domácí se ale nevzdali a dvě minuty před koncem nakonec zaslouženě srovnali na konečných 1:1. Po střele De Bruyena tečoval míč na hranici ofsajdu Nils Petersen a míč zapadl pod břevno. Hosté sice mohutně reklamovali ofsajd, nicméně praporek asistenta zůstal dole a oba celky si tak rozdělily po bodu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

FCN má správně být v tabulce místo Brém ! Gol Brém byl neregulérní ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele