17. kolo
15.12.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 0:2

Eintracht Frankfurt zakončil rok 2012 stylovou výhrou nad VfL Wolfsburg, čímž podtrhl veleúspěšnou podzimní fázi aktuální sezóny. Hesenskému mužstvu se na výbornou povedl první poločas, jehož následky nedokázala domácí jedenáctka nikterak zažehnat. Nutno říci, že Vlci nenechali svým hostům nic zadarmo. Dlouho však hráli v oslabení a navzdory předvedenému charakteru nemohli dvoubrankovou porážku odvrátit.

Orli vlétli do zápasu velmi drze. Eintracht napadal rozehrávku soupeře a sám často hrozil - zejména po levé straně. Körstnerovo mužstvo mohlo zareagovat jen včasným stažením do obrany. A tak bylo překvapením, že první velká šance utkání patřila právě domácím. Ti zahrozili z rychlého kontru, na jehož konci byl nedostatečně zakončující Dost. Krátce nato již udeřili hosté: Inui se postavil k přímému kopu na hranici vápna, Schwegler nasměroval balon k pravé tyči, kde se nacházel číhající Meier. Posledně jmenovaný si svou zdařilou hlavičkou připsal jedenáctý zásah sezóny.

Po chvilce domácím fans zhořklo utkání ještě více: Nejprve viděl po zákroku na Occeana červenou kartu Josué a tvrdým direktem byla brzká druhá branka. Ta padla po dalším přímém kopu, po němž se na pravé straně dostal k míči Aigner. Ten poslal balon do středu šestnáctky, kde se pohotovým zakončením levačkou blýskl Inui. Navzdory oslabení a dvougólovému manku se Vlci nevzdali a pokusili se do svého soupeře zdravě zakousnout. Pro ně byla partie nadále otevřená - Dolnosasové prokázali morálku.

Frankfurtským fotbalistům se hrálo příjemně, díky náskoku i početní výhodě hráli v poklidu a drželi svého aktivního soka na distanc od Trappovy svatyně. Výjimkou byla Hasebeho střela nad břevno. Třetí branku pak měli na svých kopačkách Rode, Jung a Occean, ale poločas skončil "jen" 0:2. Po změně stran se obraz hry změnil. Eintracht netradičně resignoval na ofenzívu a spoléhal jen na rychlé brejky. Na tuto nabídku přistoupil VfL s chutí a tak se mohl do dvou střeleckých pokusů dostat Jan Polák.

V následujících minutách byl ve Volkswagen-Aréně k vidění pohledný fotbal, jemuž nechyběly zajímavé šance, osobní souboje a přímé kopy. S postupujícími minutami však bylo na aktérech utkání znát, že znají osud tohoto střetnutí. Vlci nadále na hostující jedenáctku dotírali, ale vhodnou zbraň na fungující frankfurtskou defenzívu nenašli. Až v 74. prověřil Trappovu pozornost solidním hlavičkovým pokusem Dost. To byla ale také jediná zmínky hodná situace v tomto zápasu. Poločasový stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Marv

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele