33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Dortmund vstal z mrtvých a na hřišti Vlků dotáhl dvoubrankové manko

Užuž to vypadalo z pohledu Borussie před blížícím se finále Champions League na velkou ostudu, žlutočerná družina totiž ve Volkswagen Areně prohrávala už o dvě branky, nakonec však těsně před koncem dotáhla na 3:3!

Domácí lodivod Dieter Hecking místo Maximiliana Arnolda na uzdraveného Ivana Perišiče, který se tak postavil proti svým bývalým spoluhráčům, se kterými ještě na podzim tahal za jeden provaz (také proto ho Jürgen Klopp pozval na blížící se finále Ligy mistrů do Wembley, kde se BVB utká o cennou trofej s Bayernem). Schwarzgelb až na Jakuba Blaszczykowskiho nastoupili s nejsilnějším uskupením.

Automobilový celek chtěl navázat na poslední vydařená představení, ovšem sotva se stihl vzpamatovat z nástupu na trávník, už musel lovit mičudu ze sítě. Psala se pátá minuta, když Sahin parádním centrem oslovil Bendera, jenž nezaváhal a pohotovým zakončením slabší levou nohou otevřel skóre - 0:1! Pro defenzivního záložníka to byla premiérová trefa v letošní sezóně.

Rychle inkasovaná branka však VfL nerozhodila a zanedlouho se mohlo začínat od nuly. Tentokráte Olić skvěle prodloužil míč na zadní tyč, kde už si Perišić chtě nechtě musel poradit a konečně si tak mohl otevřít střelecký účet i ve Wolfsburgu - 1:1. Tento moment domácí stranu náležitě povzbudil a pokračovalo se pod zelenobílou taktovkou. Navíc Perišić se po sraženém střeleckém pokusu nedal odradit a napodruhé už nekompromisně překonal zkoprnělého Weidenfellera - 2:1! A ve 26. minutě udeřilo do třetice: Polák prodloužil rohový kop za sebe, Naldo si zpracoval a dělovkou zvýšil už na 3:1.

Tři rychlé branky během dvanácti minut - podobnou smršť už Borussen dlouho nezažili a jistě také opět nepotkají. Další neuspokojivá zpráva byla adresována pro Roberta Lewandowskiho, neboť jeho úhlavní konkurent v souboji o korunu krále střelců Stefan Kießling zvýšil za Werkself proti Hannoveru a se čtyřiadvaceti zásahy se osamostatnil na čele pomyslného střeleckého žebříčku!

Především defenzivní linie BVB očividně neměla svůj den. To asi nejlépe dokumentoval Felipe Santana, který po dlouhém vhazování soupeře hlavičkoval do tyče vlastní svatyně! Rodríguez ještě narýsoval pas na rozběhnutého Oliče, ten však před Weidenfellerem nemířil přesně!

Reakce z hostujícího tábora byla prakticky neodvratitelná. Hned na začátku druhé půle se do hry podíval Blaszczykowski a Schieber, kteří nahradili Großkreutze a Bendera. Tyto rošády hostům přece jen pomohly a Lewandowski mohl po chvíli dokonce zaznamenat kontaktní trefu, ovšem jeho snaha byla zablokovaná. Spolupráce dvou čerstvých hráčů přinesla dobou možnost Schieberovi, ten ve svém jubilejním 100. bundesligovém zápase vymezený prostor o fous nenašel!

Zvýšit dortmundský tlak později přišel ještě Leitner (nahradil Santanu) a zasloužená odměna nakonec přišla šest minut před závěrečným hvizdem. Gündogan skvělým pasem z hloubi pole vyslal ke zteči rozběhnutého Reuse, jenž nezaváhal a zkušeně obloučkem překonal vyběhnuvšího Benaglia - 2:3. A to nebylo všechno: Piszczek před vápnem předal mičudu opět Reusovi, jenž se prohnal do vápna, načež parádní dělovkou za pomoci břevna uzavřel duel na konečných 3:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hosté a padne 2 a více gólů

S kurzem 2.04 u Tipáče

Reagovat
smazaný uživatel

To bych chtěl vidět takovej kurz, pohybuje se kolem 1,5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz BVB uz o nic nejde, tak Reus zachranil od "ostudy"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele