11. kolo
11.11.2012 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Wolfsburg konečně před vlastními fanoušky zabral a rozstřílel Bayer

Po pohárovém vítězství nad FSV Frankfurt udělali konečně Vlci radost svým fanouškům i na bundesligové scéně a proti Leverkusenu si zapsali premiérové tři body ve Volkswagen Areně! Bayer tak padl po dlouhých dvanácti zápasech.

Lorenz-Günther Köstner nechtěl dělat ani po porážce na EasyCredit Stadionu žádné unáhlené změny a vsadil tak na stejnou základní sestavu jako v předešlých dvou zápasech. To Werkself si v týdnu zajistila postup do vyřazovací fáze Evropské ligy a oproti utkání s vídeňským Rapidem došlo hned na čtyři rošády: Wollscheid, Bender, Castro a Kießling nahradili kvarteto Toprak, Rolfes, Sam a Junior Fernandes.

Koncernový celek chtěl za každou cenu vymazat nulu z kolonky domácích výher a od prvního okamžiku se do svého protivníka řádně zakousl, držel kulatý nesmysl pod svoji správou, načež se pomalu přibližoval k soupeřově pokutovému území. Kýžené ovoce si Vlci vychutnali hned záhy: Diego rozehrál volný přímý kop z dobré pozice šikovně přes zeď a balón zaplul do pravé šibenice Rensingovy branky - 1:0.

Hned o chvíli později ale Naldo na opačné straně sestřelil unikajícího Schürrleho a vyjma žluté karty dostal Bayer i výhodu zajímavé standardní situace - míče se chopil Castro, který se evidentně u brazilského kouzelníka inspiroval - Benaglio však i za cenu vlastního sebeobětování mičudu za svá záda nepustil! Farmaceutici se poté snažili převzít otěže utkání do svých rukou, ale nebylo jim to nic platné. Naopak domácí strana trestala: Olić našel parádním pasem Dosta, ten balón sklepnul pod sebe na Diega, který přízemní střelou kolem Rensinga zvýšil na 2:0.

Také po druhém úderu však mohl porýnský tým zanedlouho reagovat - Kießling se z ničeho nic objevil sám před Benagliem, kapitán VfL si však opět počínal bezchybně a nadále držel akcie svého mužstva v kursu! Na druhé straně mezitím probíhala výuka fotbalové moderny. Po spolupráci Fágnera s Hasebem už se však Dost k míči neprocpal a Naldovu hlavičku odvracel na brankové čáře Wollscheid!

Krátce po půlhodině hry už ale přetížená defenziva Bayeru odolávat dalšímu náporu nedokázala, na začátku celé akce opět stála fantastická myšlenka Diega, který oslovil nabíhajícího Schäfera, jenž si míč ideálně zpracoval na prsa, aby následně poslal do ohně přízemní centr, se kterým si už Dost věděl rady - 3:0. Ten samý hráč měl tři minuty před odchodem do kabin i další šanci, hlavou ale trefil pouze Friedricha.

Očekávaný svěží vítr měli po obrátce do hry Leverkusenu přinést Sebastian Boenisch, jenž tímto zároveň debutoval v hostujícím dresu, a uschopněný Renato Augusto, kterým uvolnila místo dvojice Hosogai - Hegeler. Nadále se však pokračovalo pod taktovkou Vlků, kterým svěřenci trenérského dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski až příliš statickou hrou pozici hodně ulehčovali, a domácí si tak mohli nejvíce ze všeho uškodit sami. Ostatně o tom dokonale vypovídá situace z 55. minuty, kdy Carvajal cpal před branku další ostrý centr a Kjaer pořádně vystrašil Benaglia!

Za velkého hrdinu mohl být oslavován Diego, střelec dvou branek však třetí zářez nepřidal, další standardku sice opět zatočil přes zeď, prostor branky ale tentokráte nenašla. To na opačném pólu hřiště opravdu zahrozilo až devět minut před koncem, kdy Augusto rozehrál roh tak šikovně, že balón nasměroval do břevna domácí svatyně! Zakrátko nato oslovil Schäfer ve vápně Dosta, ten však na skvěle reagujícího Rensinga nevyzrál, a opakování třetí branky tak nebylo na pořadu dne! Poslední slovo si vzal v nastavení Kießling, který si poradil s Kajerem i Benagliem a do prázdné branky z velkého úhlu zavěsil - 3:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

oba skoruji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele