5. kolo
26.09.2012 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 0:3

Fotbalisté Hoffenheimu potvrdili zlepšený výkon po výhře 3:1 nad Hannoverem a nyní dostali do ještě těžší situace Stuttgart. Ten totiž nedokázal zvítězit ani v pátém utkání Bundesligy a se dvěma body na kontě je stále na dně tabulky. A nyní měl k bodům opravdu hodně daleko. Hoffenheim naopak zvítězil podruhé za sebou a nyní má na kontě šest bodů, proto se tabulkou propracoval na jedenácté místo a určitě se mu dýchá lépe.

Stuttgart má naopak na kontě pouze dva body a určitě potřebuje nějakou vzpruhu. Hosté se dostali do vedení již v 5. minutě a v prvním poločase následně udrželi těsné vedení. Stejně začali také v druhém dějství, když dokázali zvýšit a definitivně rozhodli po necelé hodině hry. Stuttgart už neměl poté sílu na zvrat a duel se v závěrečné půlhodině již pouze dohrával.

O první branku se postaral Usami, který zužitkoval hned první vážnější akci zápasu. Po rychlém protiútoku se dostal do vápna a krásnou střelou kolem gólmana otevřel skóre. Ve 20. minutě mohlo TSG svůj náskok ještě zvýšit, po nádherné kolmici Usamiho šel Fabian Johnson sám na gólmana Ulreicha, ten ho ale skvělým zákrokem vychytal. Pět minut před přestávkou zahrozil dalekonosnou střelou Williams, nicméně Ulreich byl připraven.

Zajímavá byla závěrečná pětiminutovka a opět v režii hostů. Opět byl u toho aktivní Usami, jeho střelu ale domácí odvrátili z brankové čáry. V poslední minutě opět zahrozili hosté, poprvé se ukázal Joselu. Jeho střela z hranice vápna letěla těsně vedle levé šibenice. Po změně stran hosté pokračovali v nastoleném tempu. Hned dvě minuty po přestávce zvýšil po chybě domácí defenzívy Joselu.

Ten se dostal k míči jako slepý k houslím a krásnou přízemní střelou pokořil Ulreicha podruhé. Domácí si první vážnější šanci vytvořili až v 55. minutě, kdy Cacau poslal míč na Gentnera, ten ale mířil tvrdou střelou jen doprostřed branky. O tři minuty později se na druhé zrodila definitivní tečka. Ulreich nejprve vyrazil ránu Usamiho, jenže na střelu Johnsona už neměl. Domácí ještě mohli snížit a vrátit se do zápasu v 70. minutě, jenže rána Gentnera orazítkovala pouze břevno a další šance již k vidění nebyly.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad už to Stuttgart dá, 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele