9. kolo
28.10.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB přehrálo Eintracht a zapisuje si doma premiérové tři body

Konečně! Přesně takové slovo si zřejmě po závěrečném hvizdu v duchu zopakovala většina hráčů, trenérů, ale i fanoušků Stuttgartu, který si těsnou výhrou nad Frankfurtem zapsal premiérové vítězství na domácí půdě.

Velitel hostující eskadry, Armin Veh, musel na poslední chvíli udělat jednu vynucenou změnu - Pirmin Schwegler si přivodil svalové problémy, a jeho místo ve středu pole tak zaujal vděčný náhradník Martin Lanig, kapitánskou pásku si poté na paži nasadil Alexander Meier.

Švábi se do svého protivníka pustili s vervou, od prvního rozehrání drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách a investované úsilí pochopitelně nezůstalo bez odezvy: Sakaiův centr odvrátil Anderson jen k Traorému, který poslal do vápna další nadýchaný balón, který opětovně, tentokráte hlavou, odvrátil brazilský stoper, ale jen ke Gentnerovi, jenž parádní ranou z mírného úhlu otevřel skóre - 1:0.

Tento moment nezůstal bez odezvy, ofenzivní snaha Orlů však oproti minulým zápasům nedisponovala dynamikou a zejména momentem překvapení, který dokonale otupila fyzická hra domácí ekipy, která pravidelně kralovala v osobních soubojích (tento fakt odnesl Niedermeier vyraženým zubem...). Jedinou možnost Eintrachtu měl po 25. minutách hlavičkující Meier, prostor branky však nenašel!

Celek od Mohanu během přestávky okamžitě reagoval a místo neviditelného Takashi Inuiho se na trávníku představil Karim Matmour. Ani tato rošáda však hostující akcie nepozvedla a nadále se pokračovalo dle stuttgartských not. Pojistku mohl přidat šikovný Harnik, povedenou ranou ovšem napálil jen pravou tyčku Trappovy svatyně! Hra začala zvyšovat obrátky... Rovnou dvakrát to během krátké chvilky zkoušel ze střední vzdálenosti Aigner, pozorný Ulreich si však, podobně jako při pohotové ráně Junga, dokázal poradit. Na druhé straně podobně neuspěl Tasci.

Z ničeho nic se však hosté v šedesáté sedmé minutě dočkali: Aigner rozdal mičudu na Meiera, který se s ním zbytečně nemazlil a fantasticky zatočenou střelou nedal Ulreichovi sebemenší naději zasáhnout - 1:1. Labbadiovi svěřenci se z vyrovnávací trefy dlouho nemohli vzpamatovat a chvílemi už to naopak vypadalo na definitivní zmrtvýchvstání frankfurtského týmu, něco podobného se však nekonalo.

Klesající účinnost ofenzivních výpadů Švábů měl podpořit Shinji Okazaki a krátce po svém nástupu vymyslel skvělý pas na Ibiševiče, tomu byl však (podobně jako Harnikovi o pár minut předtím) nesprávně pískán ofsajd! Nakonec se však zaplněná Mercedes-Benz Arena vytoužené druhé branky vyčekala šest minut před koncem, kdy Gentner posadil míč na hlavu Ibiševiče, který chladnokrevně zavěsil - 2:1. Už v nastavení mohl přivodit, některým kardiakům mezi fanoušky, šok hlavičkující Matmour, jeho snahu ovšem zastavil parádní reflexivní postřeh Ulreicha!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele