29. kolo
14.04.2013 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stuttgart doma konečně zabral a porazil neproduktivní Hříbata

Využít zaváhání soupeřů a posunout se opět blíže pohárovým příčkám nedokázala Borussia Mönchengladbach, která sice měla na hřišti VfB po většinu utkání více ze hry, ovšem nakonec odjíždí bez bodu.

Kapitán Serdar Tasci se nakonec nestihl dát do kupy (Achillova šlacha), jeho místo ve středu obrany tak zaujal Antonio Rüdiger, jenž na hřišti Hannoveru nahrazoval pro změnu distancovaného Georga Niedermeiera. Po stejném trestu se pak vrátil Harnik (nahradil Okazakiho). Na druhé straně se udála jediná rošáda: Tolga Cigerci dostal tentokráte přednost před mladičkým Aminem Younesem.

Die Fohlen měla od počátku více ze hry a držela kulatý nesmysl na svých kopačkách, ovšem zajímavých možností před oběma brankami bylo jako šafránu. Nejvíce vzruchu tak vyvolal ostrý střet mezi Niedermeierem a Nordtveitem, po kterém musel druhý jmenovaný se zlomeným nosem ze hřiště a na jeho místo dorazil Granit Xhaka. Ještě předtím však mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně, ale Harnik nedokázal hlavou z ideální pozice vyzrát na ter Stegena!

Také ve zbytku prvního dějství byl k vidění rychlý ofenzivní fotbal, avšak oba brankáři mohli zůstávat povětšinou klidní, útočné výpady hromadně končily daleko před brankami. Pověstnou výjimku tvořila dalekonosná rána Cigerciho, která jen těsně minula pravou tyčku stuttgartské branky! VfB se nakonec dočkalo ve 28. minutě: Maximovu standardku prodloužil de Jong a po něm ještě Álvaro Domínguez, jehož hlavička skončila až za hostujícím brankářem - 1:0! Po půlhodině hry se pak Jantschke nedomluvil s ter Stegenem, čehož využil Gentner a povedeným lobem z úhlu zvýšil na dvoubrankový rozdíl - 2:0.

Po změně stran byla znovu k vidění velká aktivita Borussie, která sice měla územní převahu, ale častými chybami při rozehrávce se sama připravovala o možnost ohrozit domácí svatyni. To se podařilo de Jongovi, ovšem jeho střela z úhlu na Ulreicha nevyzrála. Švábi byli o poznání efektivnější a během deseti minut mohli přidat další branku Ibišević, Traoré, Harnik a Maxim, ani jeden však neuspěl!

Lucien Favre zkoušel možné i nemožné a dvacet minut před koncem poslal na hřiště další dva čistokrevné útočníky v podobě Hankeho a Mlapy (nahradili de Jonga a Marxe), hostující tlak se tímto ještě zvýšil, ale kýžený efekt stále nepřicházel. Definitivně tak mohl rozhodnout střídající Okazaki, vymezený prostor však nenašel a naprosto stejně dopadl o chvíli později Traoré!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele