19. kolo
27.01.2013 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:2

Jen první poločas byl VfB Stuttgart rovnocenným soupeřem favorizovanému Bayernu Mnichov. Po první pětačtyřicetiminutovce, která nenabídla žádnou gólovou situaci, dopomohla Mnichovanům hrubka domácí obrany k první brance utkání, od níž se odvíjelo vše následující. S rozvahou a vyzrále hrající hosté drželi otěže utkání pevně ve svých rukách a nakonec odcházeli ze hřiště jako zasloužení vítězové. Jediné, co tedy Bayernu v kalendářním roce 2013 chybí, jsou bodová ztráta a obdržená branka.

Značná převaha v držení balonu, avšak téměř žádný tah na branku: FC Bayern si situaci během prvního poločasu ve vyprodané Mercedes Benz Aréně nikterak neulehčil. Labbadiova jedenáctka se spoléhala na pevnou defenzívu a mnohokrát docházelo ke zdvojování bavorských protihráčů. K velkému překvapení na toto pojetí nedokázal favorit najít ten správný recept, očividně v jeho podání absentovala hra po křídlech. Snad jen jednou se Ribéry prodral k zakončení, po němž následoval rohový kop, nevyužitý hlavičkujícím Dantem.

To bylo ze strany hostů na dlouhou dobu vše a od poloviny prvé půle začal být aktivnějším týmem Stuttgart. Konečně tak dostal práci reprezentační brankář Neuer, jehož pozornost jako první vyzkoušel Okazaki. Velice blízko skórování byl rakouský hrot Harnik, jenž v 35. minutě trefil hlavou z ostrého úhlu tyč bavorské svatyně. Odpověď Heynckesova výběru nebyla bůhví jaká - jen Mandžukič pálil z otočky těsně nad. Chorvatův pokus byl také poslední akcí před odchodem do kabin.

Když už tedy nebyli mnichovští fotbalisté schopni sami docílit důležité první branky, pomohli jim v tom Švábi sami. Krátce po zahájení druhé půle ztratil Molinaro přehled o hře a směřoval zpětnou přihrávku na Ulreicha. Našel však jen číhajícího Mandžukiče, jenž opět projevil svůj instinkt střelce a po obejití stuttgartského gólmana pohodlně dopravil balon za brankovou čáru. Od té doby to šlo s akciemi VfB v tomto utkání z kopce a ještě mohli domácí poděkovat rozhodčímu Florianu Meyerovi, že neposoudil Niedermeierův zákrok na Kroose při rázném odklízení balonu za faul hodný penalty.

Labbadia se pokusil zamíchat se špatně rozdanými kartami dvojím střídáním - kýžený efekt to však nepřineslo. FCB již působil velmi jistým dojmem, vedoucí branka jej evidentně uklidnila. A místo hájení hubeného výsledku se hosté s chutí pouštěli do ofenzivních rejdů. Po jednom z nich se Mandžukič ukázal v roli nahrávače, když milimetrovou přihrávkou vyzval ke skórování Müllera, jenž dostal na pravé straně přednost před Robbenem. Za svěřenou důvěru se mladý Němec odvděčil zvýšením na 2:0.

Do konce utkání zbývalo ještě dvacet minut a domácí by jistě nechtěli složit zbraně předčasně. Šance na dobrý výsledek však definitivně pohřbil Harnikův faul na Ribéryho, po němž Rakušan spatřil již svou druhou žlutou kartu utkání a předčasně zamířil pod sprchu. Bayern pak zápas pohodlně dohrál a po zásluze bral v tomto "Südderby" další cenné tři body. Tyto, v devatenáctém kole nabyté, hřejí mnichovské funkcionáře u srdce o to více, když nejbližší pronásledovatel z Leverkusenu dva body ztratil.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 (Mandzukič, Gomez, Muller, Robben)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Mašina se rozjíždí! BAYERN

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
patriksimon

0:2 po boji

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na ten Bayern koukám nevidím žádný důvod proč by nemohl letos nebo za rok vyhrát LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana neni uplne nejlepsi, zvlast ted, kdyz chybi Badstuber

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně že není, vždyť už jsme letos dostali 7 gólů v budneslize

Reagovat
smazaný uživatel

sak uvidime az narazi na lepsi tymy, nez ty bundesligove

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/7a2febe199f42415e00796ac2c9dc226/

Ten Müller, to je nejvíc nesympatickej hráč celý bundesligy...fakt typickej germánskej ksicht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele