22. kolo
17.02.2013 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 0:1

Fotbalisté Stuttgartu zvládli důležité utkání o záchranu a dokázali zvítězit na půdě konkurenčního Hoffenheimu v poměru 1:0. Díky tomu se vzdálili sestupu do druhé ligy a opět nakukuji do horní poloviny tabulky. Domácí celek si naopak opět zkomplikoval situaci a bude bojovat alespoň o účast v baráži s Fürthem a Augsburgem, na patnácté místo Wolfsburgu nyní ztrácí už hrozivých deset bodů.

Stuttgart se naopak posunul touto výhrou z patnáctého místa a až na dvanáctou pozici o skóre za Brémy se ziskem osmadvaceti bodů. Zápas nebyl příliš bohatý na šance a hrálo se velmi vyrovnaně, hosté však vsítili velmi brzy vedoucí branku a těsný stav udrželi až do závěrečného hvizdu, Hoffenheim totiž nedokázal využít své šance a zakončení tak znovu selhalo. Jedinou branku utkání vsítil už ve 3. minutě hostující Martin Harnik.

Po rychlém brejku se k míči dostal Traoré a nacentroval do vápna Harnikovi, který hlavou zakončil přesně. O pět minut později Traoré zvýšit náskok, jeho rána z dvanácti metrů však šla těsně vedle. Další šance byli k vidění až po půl hodině hry, kdy nejprve Ibiševič těsně nedosáhl na centr Harnika a poté šel přímý volný kop z dvaceti metrů od Gentnera těsně vedle. Hoffenheim měl největší šanci zásluhou Josela, mířil ale o pár decimetrů vedle.

Po změně stran domácí ožili. Po centru Vollanda měl velké problémy brankář Ulreich a neuchytily se ani následné dorážky. Hoffenheim spálil svou největší šanci v polovině druhého dějství, jenže opět se potvrdil zmar v zakončení. Joselu si to sám pelášil na Ulreicha, ten však skvělým zákrokem odvrátil pohromu. Poté oba celky hodně kazily rozehrávku a poslední šanci mělo TSG v 90. minutě. Derdiyok si totiž udělal místo ve vápně a vypálil k tyči, avšak Ulreich skvělým skokem znovu svůj tým zachránil a hosté tak získali cenné vítězství.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tezky zapas muze vyhrat kdokoliv, presto na me silnejsim dojmem pusobi domaci... 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele