10. kolo
03.11.2012 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Překvapení se zrodilo v Hoffenheimu - Schalke nestačilo na TSG

Jako senzaci lze hodnotit triumf TSG nad favorizovaným Schalke 04. V Sinsheimu nemohli hosté nikterak převzít iniciativu, jelikož neustále museli odpovídat na branky Babbelova týmu. Na pátý gólový zásah utkání čerstvě příchozího Schipplocka v nastaveném čase již Königsblauen zareagovat nestihli a překvapivě odjíždějí ze severu Bádenska s prázdnou, což komplikuje jejich stíhání FC Bayernu. Hoffenheim potvrdil pověst nevyrovnaného týmu, jenž dovede zaskočit a porazit kohokoliv.

V úvodních minutách si oba týmy nepřišly na dobře fungující obrany a tak první šance utkání mohla přijít pouze po vážnějším zaváhání jednoho ze zadáků. Tak se také stalo ve dvanácté minutě, kdy Matip neodhadl vzdušný pas Usamiho, po čemž mohl Joselu nikým nebráněn hlavičkovat. Unnerstall byl na místě, přesto se hosté z tohoto varování nepoučili a minutu nato inkasovali. Domácí fotbalisté předvedli učebnicový kontr, na jehož začátku stál povedený průnik Johnsona středem hřiště. Johnson pak přihrávkou oslovil Vollanda, jenž setřásl Matipa a střelou do pravého rohu otevřel skóre.

Hoffenheim se poté rychle stáhl do defenzívy a přenechal iniciativu borcům S04. Ti se sice snažili, seč jim síly stačily, rozhodný tlak si však Stevensova jedenáctka ne a ne vytvořit. Königsblauen tak mohli hrozit jen z přímých kopů či dalekonosných střel. V 37. minutě ale bylo přece jen vyrovnáno, když se po Farfánově rohovém kopu prosadil v hlavičkovém duelu s Williamsem Neustädter, jenž nasměroval balon do sítě. Za remízový poločasový stav pak mohli domácí poděkovat zejména gólmanovi Wiesemu, jenž zasáhl jak proti střele Jonese, tak i proti Farfánově dorážce.

Do druhého dějství nastoupila obě mužstva beze změn a nijak se nezměnil ani tlak vestfálského celku. Znovu to byl Wiese, kdo držel akcie TSG vysoko: Nejprve zasáhl v 53. minutě proti zcela volnému Farfánovi a s přispěním Rudyho pak zlikvidoval i následnou Afellayovu dorážku. Následující minuty patřily zejména Jonesovi, jenž byl dvakrát velmi blízko vedoucí branky svého týmu. Jednou Američan ztroskotal v poslední možnou chvíli na Vestergaardovi, podruhé hlavičkoval po Farfánově centru jen těsně nad břevno.

Zatímco všichni ve vyprodané Rhein-Neckar-Aréně očekávali vedoucí branku Königsblauen, prověřil Volland pozornost dnes ne zcela pevného Matipa pokusem o rychlý průnik. Kamerunec si proti mladému německému útočníkovi pomohl rukama a výsledkem byl nečekaný pokutový kop. K penaltě se postavil Roberto Firmino a svou ranou pod břevno suše poslal svojí jedenáctku do opětovného vedení. S04 neotálelo s odpovědí, avšak opět byl proti pozorný Wiese, jenž vyboxoval Farfánův přímý kop. Peruánec hrál to odpoledne skvěle a po překonání Rudyho poslal v 82. minutě ze své pravé strany další centr do malého vápna. Huntelaar nejprve opět ztroskotal na Wiesem, u odraženého balonu však byl jako první Uchida a druhé srovnání skóre bylo na světě.

Schalke se sympaticky nehodlalo smířit s remízou, za což bylo "potrestáno". Ještě v 88. minutě mohl Marica poslat svůj tým poprvé do vedení, avšak svým hlavičkovým pokusem nezamířil přesně. Königsblauen cítili šanci a dovolili si opustit svojí obrannou polovinu. Nově příchozí Schipplock vzal osud utkání do svých rukou a stylem "Veni, vidi, vici" prostřelil po rychlém kontru dlouho nezaměstnaného Unnerstalla. Přihodilo se tak již v nastaveném čase a hosté najednou mohli usilovat jen o vyrovnání. K tomu již nedošlo a TSG si tak připisuje tři body za svoje šťastné pokoření vestfálského favorita.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
freakmarena19

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele