28. kolo
05.04.2013 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf 3:0

Fotbalisté Hoffenheimu zvládli velmi důležité utkání s Düsseldorfem a šest kol před koncem se přiblížili alespoň baráži. V tuto chvíli ztrácejí na svého pátečního soupeře šest bodů a určitě ještě mohou tuto ztrátu ve zbývajícím průběhu stáhnout. Domácí zvítězili po přesvědčivém výkonu 3:0 a na šestnáctý barážový Augsburg ztrácejí už jen jeden bod. Naopak Düsseldorf si zkomplikoval situaci a bude muset ve zbývajících šesti kolech ještě zabrat.

Za hosty odehrál celé utkání Martin Latka a po necelé čtvrthodině hry obdržel žlutou kartu. V prvním poločase se diváci nedočkali příliš zajímavých šancí, ovšem už v 11. minutě viděli první branku po úvodní vážnější akci zápasu. Po hlavičkovém souboji ve středu hřišě se k míči dostal Sven Schipplock a prošel až k vápnu, kde se štěstím procedil míč na Roberta Firmina. Ten se dobře zorientoval a zamířil přímo pod břevno.

Hosté mohli srovnat po dvaceti minutách hry, avšak po střele Andrease Lambertze z pravé strany skvěle zasáhl brankář Heurelho Gomes. Další šance byly k vidění až po změně stran a další branku mohli přidat domácí. Po přihrávce Kevina Vollanda se ke střele dostal Schipplock a jeho ránu s problémy nakonec zlikvidoval brankář Fabian Giefer. Poté se hra přesunula spíše do středu hřiště a velké možnosti se zrodily až v závěrečné čtvrthodině.

Nicméně hrozili opět jen domácí a nakonec přidali dvě rozhodující trefy. Nejprve Tobias Weis vypálil nebezpečně na bližší tyč, ale brankář Giefer dokázal míč vyrazit na rohový kop. Avšak po jeho zahrání Hoffenheim skóroval podruhé v zápase, když se po odrazu dostal k balónu Sejad Salihovič a po následném centru tečoval míč hlavou do vlastní branky Andreas Lambertz, ani vracející se Robbie Kruse již brance nezabránil.

Ihned na to se do další šance dostal Volland, další pohromu dokázal odvrátit skvělým zákrokem brankář Giefer. TSG přidalo třetí trefu ve čtvrté nastavené minutě, když po krásné kolmici za obranu šel sám na Giefera aktivní Volland. Ten se mazácky zbavil hostujícího brankáře a zamířil do prázdné branky. Fortuna v příštím kole přivítá konkurenční Werder, Hoffenheim bude bojovat o další body na půdě Wolfsburgu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude bitva, favorizuju domaci, ale vzhledem k postaveni v tabulce radsi netipuju

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra hostů

Reagovat
M1ck0

po tomhle zápase to vidím u TSG na baráž

Reagovat
smazaný uživatel

TSG bude 13te

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele