26. kolo
16.03.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 0:0

Fotbalisté Hoffenheimu dokázali v domácím prostředí remizovat s Mainzem a vybojovali cenný bod, ovšem jejich ztráta na šestnácté místo po výhře Augsburgu nad Hamburgem vzrostla na čtyři body. Domácí celek dokázal podruhé v řadě bodovat, hosté nedokázali navázat na skvělý výkon z Leverkusenu. Mizernou ofenzívu tak na obou stranách nahradila precizní defenzíva.

Mainz se i přes toto zaváhání posunul na šesté místo tabulky s osmatřiceti body a zatím tak figuruje na pozici zaručující Evropskou ligu v příštím roce. Utkání probíhalo v úvodu v poklidném duchu a ostřeji se začalo hrát až po přestávce, ovšem diváci se příliš zajímavých šancí nedočkali. Tu největší spálili hosté po čtvrthodině úvodního dějství.

Ještě předtím zahrozil za domácí celek Firmino, jeho rána z dvaceti metrů šla těsně vedle levé tyče. Poté hosté využili standardní situace, když po přímém volném kopu hlavičkoval Noveski, jenže míč orazítkoval pouze tyč. V dalším průběhu měly nebezpečnější náznaky šancí domácí. Nejprve byl osamocen před brankářem Wetklem aktivní Joselu, ale jeho snahu zmařil praporek asistenta rozhodčího. Ihned na to byl Volland na poslední chvíli zablokován Svenssonem.

Po půlhodině hry střílel na druhé straně Parker, jeho pokus mířil o necelý metr nad břevno. Do konce prvního poločasu byl častěji u míče Hoffenheim, nicméně ke střele se dostal jen Williams a mířil velmi nepřesně. Po změně stran pokračovalo TSG v útočné snaze, ale po několika rohových a přímých volných kopech nemusel Wetklo zasahovat.

V závěrečné dvacetiminutovce zahrozil český krajánek Zdeněk Pospěch, jeho rána těsně minula pravý horní roh Gomesovy branky. Oba výběry se poté hlavně snažily neudělat chybu a žádné výraznější momenty k vidění již nebyly.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele