25. kolo
09.03.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

BVB prohrálo na Schalke a historické zápisy tak vyrovnávat nebude

Borussen nevstoupili do utkání tou správnou nohou a do poločasu prohrávali již o dvě branky, ani přes enormní snahu po obrátce se už pak na těsném vítězství Schalke nic nezměnilo. Horníci se třetí výhrou v řadě vrací na čtvrtou příčku!

Oproti poslednímu vítěznému duelu ve Volkswagen Areně udělal Jens Keller pouze jednu vynucenou změnu, když distancovaného Jermaina Jonese nahradil Atsuto Uchida, který se ale postavil na své obvyklé místo na pravém kraji obrany a do středu pole se vrátil Marco Höger.

Možná trochu překvapivě zůstal na druhé straně pouze na lavičce Marco Reus, jehož místo zaujal Kevin Großkreutz. Podle očekávání se místo Santany vrátil do základu Hummels.

Tradiční derby nabízelo hned od prvního uvedení míče do hry oboustranně vysoké tempo, přeci jen o poznání jistějším dojmem však působili Königsblauen, Borussia se dopouštěla až příliš mnoha zbytečných ztrát a nepřesných přihrávek. Záhy to z velké dálky zkoušel Bastos a Kolasinac, avšak stejně jako na opačné straně Götze, úspěch neslavili. Schalke se po chvíli přeci jen dočkalo: Uchida po rychlé kombinační akci našel Draxlera, ten dostal od Hummelse až příliš mnoho prostoru, čehož poté bezezbytku využil a nekompromisní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0.

Defenzivní hradba BVB si nepočínala zrovna dvakrát jistým dojmem a krátce nato toho mohl využít i Huntelaar, avšak ten si na skvělého Weidenfellera nepřišel! Po spolupráci s Piszczekem mohl po devatenácti minutách odpovědět Blaszczykowski, ale jeho pohotová rána se do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešla. Vzápětí měl ten samý hráč další možnost, ale pálil jen do Matipa.

Nadále to ovšem byli Horníci, od kterých hrozilo větší nebezpečí. Po rohu se dostal k hlavičce Matip, jeho pokus ovšem zastavil u pravé tyče stojící Götze! Další z rychlých protiútoků zakončoval z úhlu Draxler, ale na pohotově vyběhnuvšího strážce dortmundské branky tentokráte recept nenašel! Ještě do pauzy to však bylo o dvě branky: Höger předal do strany na Uchidu, jenž poslal do pokutového území další nadýchaný centr a Huntelaar už si hlavou věděl rady - 2:0.

Po změně stran musel hostující lodivod Jürgen Klopp chtě nechtě reagovat a místo očividně stále indisponovaného Hummelse se na trávníku ukázal Sahin, načež ještě Großkreutze nahradil Reus. Do středu obrany se pak stěhoval Bender. Tyto rošády Borussen přinesly kýžený efekt. Kuba však z dálky nemířil přesně a po kombinaci s dvojicí Blaszczykowski - Reus neuspěl z ideální střelecké pozice ani Götze!

Zvýšené úsilí však nakonec Schwarzgelb přineslo kýženou odměnu. Blaszczykowski oslovil nabíhajícího Lewandowskiho, který zachoval chladnou hlavu a pohodlně snížil na 2:1. Záhy rozehrál volný přímý kop Sahin, ovšem jeho nabídku Lewandowski ani Bender zužitkovat nedokázali. Götze posadil ze standardky míč na hlavu Lewandowskiho, ten ale mezi tři tyče nemířil. Trestat mohl po chybě Subotiče pohotový Pukki, ten však nasměroval svůj pokus jen do místa, kde stál nachystaný Piczszek! S04 těžilo z rychlých kontrů, Drexler ovšem z úhlu na Weidenfellera nevyzrál a dorážka Farfána mířila nepochopitelně nad branku!

Závěrečné minuty se hrálo nahoru dolu, ani jedna strana přitom nechtěla odcházet bez bodu. Akcie die Knappen mohl podpořit opět Pukki, ovšem finský rychlík znovu neuspěl. Srovnat krok tak mohl dvě minuty před koncem řádné hrací doby Lewandowski, polský kanonýr ale trefil jen skvěle reagujícího Hildebranda! Na konečném výsledku se poté nic nezměnilo ani po další střele Kolasinace.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

BVB sa pomsti tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:1

BvB

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xy2wi6_bundesliga-schalke-04-vs-borussia-dortmund-2-1_sport#from=embediframe

Schalke se zase začíná dostávat do dobré pohody...určitě se vyplati si na ně v dalších cca 3 zápasech vsadit s nějakým pěkným kurzem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele