19. kolo
26.01.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

96ky zabraly v pravý čas a znovu ovládly dolnosaské derby

Wolfsburgu se poslední dobou v zápasech proti H96 nedaří a nic se na tom v nejbližší době nezmění, svěřenci Mirka Slomky dokázali VfL porazit i podruhé v sezóně a po přestřelce na Schalke si tak alespoň trochu vylepšili náladu.

Trápící se Hannover naplnil předsevzetí a hned od první minuty se hnal nezadržitelně kupředu. Vlci se ani nestačili vzpamatovat a už museli lovit balón ze sítě: Chahed našel přesným pasem ve vápně Abdellaoueho, Kjaer zřejmě správně neodhadl dráhu letu míče a norský reprezentační kanonýr následně z úhlu otevřel skóre - 1:0. 96ky se tak jako při posledním vzájemném střetnutí ujaly brzkého vedení.

Reakce však na sebe nenechala dlouho čekat. Nejdříve to byl po rohovém kopu Naldo, později pro změnu vyzkoušel Zielerovu pozornost Djourou, srážce domácí branky si ale věděl rady. Bývalý brankář Man Utd byl neustále v centru dění a proti Perišičovi musel potvrdit výborné čtení hry! Slomkovy ovečky chvílemi nevěděly, kam dřív skočit. Hned několikrát musel zastavovat nebezpečí za minutu dvanáct dobře pozičně postavený Eggimann. Po půlhodině hry však musel švýcarský stoper po tvrdém souboji hřiště opustit a jeho místo zaujal nyní nevytěžovaný Haggui.

Špatné zprávy pro domácí však tímto momentem rozhodně nekončily. Vzápětí bundesligový debutant Pocognoli nepochopitelně zastavil Fágnera a rozhodčí Pert okamžitě tasil pro belgického obránce červený kartónek! Přeskupení řad odnesl Abdellaoue (nahradil ho Pander), ani to však H96 nemuselo vadit. Po kombinaci Schlaudraffa s Chahedem oslovil druhý jmenovaný Dioufa, jenž se štěstím ramenem dopravil kulatý nesmysl do branky podruhé - 2:0. Už v nastaveném čase se po Vieirinhově centru pomaličku snášel míč za čáru, Diouf ale akrobaticky celou situaci zachránil!

Po změně stran se místo Kjaera představil na trávníku Madlung a Dieter Hecking si mohl vzápětí gratulovat. Rohový kop Diega vrátil zpátky do ohně Polák a urostlý stoper dokázal přízemní střelou snížit na rozdíl jediné branky - 2:1. Tento moment ještě zvýraznil převahu VfL a na domácí branku postupoval jeden útok za druhým. Dost ale neuspěl, Naldovu standardku zlikvidoval Zieler a Diego rovněž branku nenašel.

Ofenzivu koncernového celku přišel podpořit na posledních dvacet pět minut také Ivica Olić. Velkou možnost však měl nejprve Fágner, mířil ale jen do boční sítě Zielerovy branky! Pak na sebe upozornil také chorvatský útočník, před ním ovšem, stejně jako před Dostem a Vieirinhou, zasáhl skvěle hrající strážce hannoverské branky, jenž tak výraznou měrou pomohl udržet svému týmu vytoužené tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele