9. kolo
28.10.2012 17:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 2:3

Fotbalistům Gladbachu se na výbornou povedl zápas na hřišti silného Hannoveru a po dlouhé době se postarali o velké překvapení. Během devíti minut otočili utkání z 0:2 na konečných 3:2 v jejich prospěch a ukázali svou vnitřní sílu. Díky tomuto fantastickému vítězství se posunuli na deváté místo s dvanácti body a jejich sebevědomí se určitě zvýšilo. Otřesený Hannover má o jeden bod méně a nachází se na desátém místě.

Domácí přitom byli v celém průběhu zápasu lepší a měli nakročeno ke třem bodům, poslední dvacetiminutovka se ale proměnila v hororovou scénu a letošní pohárový účastník tak vyšel v domácím prostředí naprázdno. Po úvodní nezajímavé dvacetiminutovce byla k vidění první velká šance ze strany domácích, ovšem po kolmici do vápna nedokázal Mame Diouf překonat gólmana Marca - André ter Stegena. Hannover hrozil i dále a po půl hodině mohl jít do vedení.

Diouf se prodral až do vápna, jenže nakonec na velkou přesilu nevyzrál a svůj samostatný průnik zakončil střelou z úhlu do boční sítě. Těsně před přestávkou zahrozili také hosté, avšak přímý volný kop Juana Aranga z více jak třiceti metrů letěl těsně vedle tyče. Nicméně ihned po přestávce už začaly padat branky a postaraly se o ně domácí. Ve 48. minutě se o nádhernou ránu postaral Jan Schlaudraff, jeho střela z třiceti metrů se odrazila od tyče do branky - 1:0.

Za dalších pět minut domácí zvýšili svůj náskok a vypadalo to, že je rozhodnuto. Po stříleném centru do vápna dokázal reflexivně do trajektorie míče strčit nohu Diouf a míč s velkým štěstím skončil v síti. O dvě minuty později mohl snížit Igor De Camago, jenže osamocen před gólmanem Zielerem nechal pouze vyniknout jeho schopnosti. Stejný hráč ohrožoval branku domácích i dále, v 59. minutě mířil jen slabě doprostřed branky.

Hosté se dostali zpátky do hry v 70. minutě, kdy po střele z dobrých pětatřiceti metrů vyrážel gólman Zieler jen před sebe a s dorážkou si poradil Almaro Dominguez. Za dalších šest minut bylo vyrovnáno, když po přímém kopu z levé strany vyskočil nejvýše Roel Brouwers a hlavičkou přehodil gólmana Zielera. Rozhodující branka padla v 79. minutě, kdy nabuzení hosté definitivně přesunuli misky vah na svou stranu. O krásný přímý volný kop z dvaceti metrů se postaral Arango a kroucená střela skončila v horním růžku. Otřesený Hannover se ve zbývajícím průběhu už do žádné šance nedostal a musí skousnout hořkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach WoW

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele