5. kolo
26.09.2012 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 4:1

Mizerné představení na půdě Hoffenheimu v předešlém kole mělo na hráče Hannoveru 96 pozitivní vliv. Na výbornou totiž Slomkův výběr zvládl reparát ve své domácí AWD-Aréně - již dlouho nedobyté pevnosti. Odnesl to 1. FC Norimberk, jenž se nedokázal vyrovnat s dravým pressingem domácího mužstva a odjíždí z dolnosaské metropole s prázdnou. Hned čtyřikrát museli hosté lovit míč ze své brány a o jejich čestný gólový zásah se po své hrubce postaral brankář Zieler.

Hned od úvodního hvizdu se hrál fotbal s výborným nasazením, nad ofenzivními snahami (a to zejména domácího celku) však prozatím měly navrch obrany obou mužstev. První za zmínku stojící událostí tak bylo vynucené střídání v řadách Šestadevadesátek: Zraněného Andreasena musel v desáté minutě nahradit Schmiedebach. První velkou šanci si Hannover vytvořil po centru z levé strany, avšak před Ya Konanem odvracel ve vápně Pinola. Pár chvil nato mohl na druhé straně hned dvakrát gólově udeřit Tomáš Pekhart - nejprve jej o možnost zakončit připravil po prvním rohovém kopu utkání Eggimann, vzápětí již český útočník po své hlavičce protáhl brankáře Zielera.

Hosté se postupně osmělili a rozhodli se napadat rozehrávku Rudých. To se však projevilo na oknech v zadních řadách Franků a v 21. minutě tu najednou bylo přečíslení Heckingova výběru. Situaci 4 na 3 dokázali Dolnosasové gólově využít a po sympatické týmové spolupráci ve vápně zakončoval ranou do horního rohu brány Stindl -1:0. Asistoval mu přitom vyhlášený nahrávač Hannoveru Huszti a za svou nesobeckost byl odměněn svým vlastním úspěšným zásahem: Maďar se nezdráhal svým aktivním přístupem napadnout rozehrávku Nilssona. Norimberský zadák zaváhal a Huszti jej oloupil o balon, který následně dopravil do brány. Pastvou pro oči bylo Maďarovo chladnokrevné obstřelení brankáře Schäfera a přesné zacílení ke vzdálenější tyči.

Norimberští se proti svému soupeři nemohli nijak kombinačně prosadit a po pár minutách druhého dějství inkasovali potřetí. A opět byl pod brankou podepsán nešťastník Per Nilsson, jenž špatně vyhodnotil mizernou Chandlerovu přihrávku dozadu. U balonu byl tentokrát jako první Ya Konan, jenž odolal všem snahám hostujících hráčů o odebrání míče a zavěsil přesnou střelou k tyči - 3:0. V následujících minutách byla k vidění hra kočky s myší. Domácí se fotbalem bavili a nijak neslevili ze svého vytrvalého boření rozehrávky velmi nejistých norimberských obránců.

Z toho také resultovala čtvrtá branka, která byla stejně jako ta předešlá trestem za pokaženou zpětnou přihrávku. Huszti se znovu prezentoval ve funkci dvorního nahrávače a vybídl k zakončení Ya Konana. Borec z Pobřeží slonoviny se stejně jako u třetího gólu nemýlil a vnější šajtlí přichystal Frankům další hořký moment. V té chvíli bylo nad slunce jasné, že Šestadevadesátky setrvají na svém skvělém třetím místě ligové tabulky - o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. O mírné zdramatizování se svou zcela nenápadnou střelou zpoza hannoverskou šestnáctku postaral Chandler, jenž nachytal v nedbalkách gólmana Zielera. Do závěrečného hvizdu se již nic významnějšího nepřihodilo.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover win 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele