23. kolo
24.02.2013 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Greuther Fürth - Bayer Leverkusen 0:0

Třebaže se Greuther Fürth nedočkal ani ve 23. kole své první výhry na domácím trávníku a v duelu s favorizovaným Leverkusenem nepadl ani jeden gól, zavládlo na malém stadionku franského klubu velké nadšení. I jeden bod má pro kandidáty sestupu č.1 cenu zlata.

Tím spíš, když se oním o dva body obraným soupeřem stal jeden z předních německých klubů, jenž usiluje o účast v Champions league. Bayer Leverkusen na severu Bavorska doslova utřel nos a nezareagoval tak na remízu rivala BVB tím nejlepším způsobem.

Poslední mančaft tabulky překvapil svého hosta kompaktním postavením a svědomitě si hlídal jednoho z nejlepších střelců soutěže Kießlinga. Hra vůbec neprobíhala podle představ B04 a tak se museli hosté nejednou uchýlit k alibistické přihrávce na gólmana Lena a stopeři Toprak s Wollscheidem byli nuceni k dlouhým nákopům nazdařbůh. Jen ojediněle bylo Werkself dopřáno více prostoru. Jedné takové chvíle mohl využít Carvajal, avšak obráncova střela jen těsně minula prostor mezi tyčemi.

Zahrávání standardních situací si z řad domácích fotbalistů vzal na triko debutant Geis. Leno se při jednom jeho dalekonosném pokusu pořadně zapotil. Leverkusen si dlouho nevěděl rady a střelecký pokus Bendera byl spíše výjimkou. Fürth si velmi dobře počínal v osobních soubojích a vzorně operoval ve středu hřiště. Borci z Porýní poprvé vážněji zahrozili ke konci prvé půle, kdy se před gólmanem Heslem vynořil nikým nehlídaný Kießling. Kanonýr si však hned nadvakrát na strážce domácí svatyně nepřišel.

Do poločasového hvizdu ještě stihl dát o sobě vědět Schürrle, jehož první pokus nejdříve odklidil hlavou Geis. Následná Schürrleho střela byla jen snadnou kořistí pro Hesla, stejně jako Carvajalův pokus o chvilku později. I po změně stran si fanoušci B04 na své nepřišli. Opět tu byla koncentrovaná defenzíva Franků, kterou se podařilo překonat až s Kießlingovou hlavičkou a Toprakovým nákopem. Po hodině hry zůstal nevyužitý i hlavičkový pokus Wollscheida.

S ubíhajícím časem teklo hostům, kteří museli téměř s povinností zvítězit, čím dál více do bot a tak se zcela pochopitelně dostavil tlak a jednoznačná převaha v kontrole balonu na straně svěřenců trenéra Hyypiäho. Hra se trochu více otevřela a tak se o vzrušení v ochozech stadionu mohli postarat i domácí borci: Klaus pronikl do šestnáctky a vyzkoušel pevnost boční sítě, Pledl pak prověřil pozornost Lena. A co na to Bayer? Ten svého soupeře začal přehrávat, avšak na více než rány z větší distance se nezmohl. Bezgólový stav tak vydržel až do konce a novopečený trenér Fürthu Preis si tak odbyl vcelku povedenou premiéru.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
johnn

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele