29. kolo
13.04.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - Werder Brémy 2:2

Bojovné utkání mezi Düsseldorfem a Brémami skončilo spravedlivou dělbou bodů. Domácí Fortuně se vydařily vstupy do obou poločasů, avšak hosté dokázali vždy vyrovnat. Obě mužstva musí brát remízu všema deseti. I když se jim nepodařilo výrazněji bodově odskočit od sestupového pásma, mohli si alespoň dokázat, že je ještě v jejich silách bodovat.

Domácí trenér Meier učinil po minulém výprasku od Hoffenheimu dvě zásadní změny v sestavě, když dal v ofenzívě šanci Reisingerovi a Schahinovi - ti se mu pak za svěřenou důvěru odvděčili. Brémský stratég Schaaf měl skládání sestavy o poznání těžší, jelikož na poslední chvíli vypadli Sokratis, Ignjovski a Hunt. V základní sestavě Werderu se tak objevili Bargfrede a premiérově také Kroos.

Začátek utkání musel lahodit oku fanouška F95: Po van den Berghově přímém kopu z vlastní poloviny hřiště vyhrál Schahin před šestnáctkou svůj hlavičkový souboj s Prödlem. Brémy nebyly s to odvrátit balon do bezpečí a tak mohl Reisinger střelou ze 13 metrů poprvé rozvlnit síť. Hosté se pak snažili rozvíjet nebezpečně vyhlížející kombinační hru, na kterou Fortuna zareagovala zvýšeným nasazením a tvrdým počínáním v osobních soubojích. Útoky Werderu se tak brzy hroutily.

Aktivní domácí fotbalisté přinutili brémské protivníky k několika faulům, po nichž ve vzduchu lítaly žluté karty. Avšak s postupujícími minutami se hostům čím dál lépe dýchalo. Pak se míče chopil mladičký de Bruyne, zbavil se hned trojice hráčů a po svém sólu do vápna vyzval do zakončení Junuzoviče, jenž z 11 metrů vyrovnal. Do poločasového hvizdu byla ze strany domácího výběru k vidění neuspořádaná hra a hosté se spokojili s bráněním vyrovnaného stavu. Před navršením prvního dějství mohl poslat F95 do opětovného vedení van den Bergh, avšak zadák selhal v timingu a slibnou šanci zahodil.

Domácí se o poločasové pauze usnesli, že bleskový úder z prvního dějství zopakují. A tak se také stalo. Agilní Schahin se prosadil v osobním souboji s Lukimyou, Lambertz pokořil Junuzoviče a na konci řetězce zbýval už jen dorážející Reisinger, jenž přízemní střelou trefil levý roh - 2:1. Tentokrát chtěli domácí na svou rychlou branku navázat a ze svého tlaku neslevili. Proti navýšení náskoku F95 byl Mielitz, jenž se vytasil s parádním zákrokem při likvidaci Schahinovy šance. Giefer však na odvrácené straně nezůstal pozadu a efektně zneutralizoval pokus Arnautoviče.

Borci z hansovního města nehýřili kreativitou a dlouho měli k vyrovnání daleko. A tak si na pomoc museli přivolat fotbalovou štěstěnu: Z pravé strany poslal balon do šestnáctky Arnautovič. Z tohoto pokusu by nemohl být zhola nic, kdyby se však Latka nedopustil smolného tečování míče - a to rovnou do vlastní brány. Vyrovnání nalilo hostům krev do žil a Giefer musel ukázat své mistrovství, aby svému týmu uhájil jeden bod. Zvrátit vývoj utkání na svou stranu mohla i Fortuna, avšak Bellinghausen neměl den a i po jeho šancích zůstalo u remízového výsledku.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 nebo 0:3...Brémy na to mají mnohem lepší kádr...

Reagovat
smazaný uživatel

Slávisté to dnes prostě mají v krvi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele